Importanta folosirii unei baze de machiaj

de | iun. 25, 2018 | Life

Cel mai important pas in crearea unui machiaj impresionant este sa atenuezi imperfectiunile tenului si sa pregatesti pielea astfel incat machiajul sa reziste foarte bine, iar acest lucru poate fi facut prin alegerea unei baze de machiaj.  Acesta este acel produs cosmetic ce se aplica inaintea fondului de ten, dar dupa curatarea tenului si aplicarea cremei hidratante.Baza machiaj

Tenul nostru trebuie sa arate inainte de a aplica produsele de machiaj, atat neted, cat si catifelat, iar pentru acest lucru trebuie sa gasesti cel mai bun produs cosmetic care sa poata fixa toate celelalte produse , mai exact baza de machiaj sau primer-ul, asa cum mai este denumita.

  Cum se alege si cum se aplica baza de machiaj ideala?

Baza de machiaj are cateva conditii atunci cand trebuie sa o alegi, asadar aceasta trebuie aleasa, la fel ca si restul produselor, in functie de tipul de ten, normal, uscat sau gras.

Avem de a face cu un produs cosmetic ce trebuie sa uniformizeze tenul si sa il ajute pentru a putea absorbi in mod corect restul produselor cosmetic folosite si pentru a proteja pielea mai sensibila.

De asemenea, baza de machiaj mai are un alt rol foarte important, mai exact acela de a oferi rezistenta fondului de ten si machiajului, dar si de a estompa ridurile.

Cel mai utilizat ar trebui sa fie de catre persoanele predispuse unui ten gras, pentru care baza de machiaj are un rol si mai important, mai exact acela de a tine sub control sebumul, si de a nivela tenul inainte de aplicarea fondului de ten si a celorlalte produse cosmetice.

In schimb, daca esti posesoarea unui ten uscat sau sensibil, este necesar sa folosesti o baza de machiaj de foarte buna calitate, care este capabila sa hidrateze tenul.

Atunci cand iti doresti un machiaj impecabil, corect si care sa reziste o perioada mare de timp, este absolut necesar sa nu sari peste aplicarea unei baze de machiaj. Aceasta se aplica in cantitate foarte mica, care trebuie uniformizata pe toata suprafata fetei. Aplicarea se face fie cu ajutorul unei pensule de machiaj speciale, fie cu ajutorul unui buretel cosmetic.

Ce tipuri de baze de machiaj exista?

Se poate alege dintr-o gama foarte variata de baze de machiaj, fiecare cu diverse efecte speciale. Insa cele mai importante sunt acelea matifiante, care contin silicon, baze de machiaj care netezesc tenul si baze de machiaj mixte.

Bazele de machiaj matifiante, datorita siliconului pe care il contin, reusesc sa reduca la maxim secretia de sebum, de aceea sunt cele mai recomandate persoanelor cu tenul gras.

Acele baze de machiaj care netezesc pielea au avantajul de a ramane la suprafata tenului si de a patrunde intre ridurile mai mici si pori, reusind sa lase in urma aplicarii un ten neted, peste care machiajul sa poata fi aplicat in cele mai bune conditii.

Acele baze de machiaj mixte reprezinta un cumul de beneficii de la primele doua tipuri de baze de machiaj, aceasta ramanand la suprafata pielii si regland excesul de sebum.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]