Tavanul fals incanta ochiul in multe case si apartamente, iar instalarea lui poate fi creativitatea. Nu intotdeauna un astfel de tavan fals va arata bine, daca materialul nu este cel potrivit sau daca acesta nu are un design placut.

In primul rand, orice plafon fals ascunde toate dezavantajele bazei. Acest lucru este deosebit de avantajos intr-o casa veche, unde tencuiala a crapat si trebuie curatata.

Tavanele suspendate sunt diferite in ceea ce priveste materialul, designul si categoria de pret. Majoritatea oamenilor vor putea alege un plafon pentru propriul gust si bugetul familiei. In cazuri extreme, poti realiza, chiar si un tavan fals folosind polistiren. Culoarea si forma plafonului pot fi limitate doar de imaginatie. Tavanele false pot fi din sticla si metal, stralucitoare si mate sau cu utilizarea efectului 3D. Aici, un rol important il pot avea designerii.

Tavan fals

Tavanele false, indiferent de complexitate, se pot face in cateva zile, iar unul simplu intr-o singura zi. Daca este necesar, de asemeni, il poti dezasambla rapid.

In general, acestea aproape ca nu necesita ingrijire. Multe tavane false au un strat de protectie impotriva prafului. Intre un plafon fals si baza este posibil sa se stabileasca un set de comunicatii. De asemenea, exista un numar mare de optiuni de iluminare de la spoturi si iluminare cu LED-uri, la candelabrele obisnuite. Iluminarea tavanului poate accentua frumusetea sa. Cu o manipulare atenta, aceste profile pot dura mult timp.  Multe tipuri de plafoane au caracteristici bune de izolare termica si fonica, precum si rezistenta la schimbarile de temperatura.

 

Gips cartonul nu poate fi folosit atunci cand se creeaza tavane false  multi-nivel, deoarece este instabil la umiditate, mai ales daca ai o baie la etajul superior, si, dupa instalare necesita un finisaj suplimentar. In acelasi timp, este posibila realizarea unei suprafete perfect plane din placi de gips carton, deoarece este ecologic si suficient de rezistent la foc. Este un material preferat de designeri, deoarece este posibil sa creeza din el, mai multe variante complexe de design.

Stretched

Pentru multi oameni, principalul dezavantaj al plafonului stretch este pretul. Durata sa de viata este de aproximativ 15 ani. Daca este deteriorat, reparatia este dificila si adesea imposibila.  Atunci cand se instaleaza un tavan stretch, nu exista resturi si murdarie, nu atrage praful, are posibilitati uriase de proiectare, nu creeaza condens nici macar in baie.

Rack

Designul tavanului nu se potriveste in fiecare camera. Are izolatie termica si fonica slaba, pentru ca este fabricat din aluminiu. Insa, are o rezistenta buna la umiditate, iar acest lucru l-a facut popular pentru baie. Ofera luminozitate, nu rugineste, in ciuda fragilitatea are o durata lunga de viata, chiar si in conditii extreme si in functie de producator, se poate mentine cel putin 25-40 de ani. Plafonul Stretched este rezistent la foc. Datorita reflectiei, creste vizual spatiul.

Avantajele tavanelor false

 

  • Varietate de materiale de finisare. Un sortiment larg te ajuta sa alegi un plafon unic care se potriveste cel mai bine casei tale;
  • Cu ajutorul unui plafon fals, poti ascunde cu usurinta toate deficientele posibile, inclusiv comunicatiile vizibile, defectele mecanice complexe sau fisuri si pete mari;
  • Datorita spatiului liber dintre suprafata bazei si tavanul fals, formarea condensului este minimizata. Acest lucru iti permite sa instalezi un plafon fals, chiar si in incaperi cu un nivel ridicat de umiditate, cum ar fi o baie sau o bucatarie.