Ceremonia de ceai este folosita de mult timp,  pentru placere. Aceasta este o optiune comuna de relaxare, iar procesul este acelasi ca si la o ceasca de cafenea, chiar si acasa, vorbind cu oameni dragi. Cea mai obisnuita bautura este un ceai din plante, fiind folosit mult mai frecvent decat consumul de ceai verde sau negru, pentru anumite persoane,  aceste bauturi fiind mult mai sigure pentru sanatate. Este bine ca in locul cafelei, poti folosi si alte bauturi ca alternativa, asa cum este ceaiul din plante.

De mult timp, rudele noastre preferau sa bea doar bauturi de origine naturala, iar in zilele noastre, moda unui stil de viata sanatos revine, oamenii preferand sa bea ierburi utile, combinand placerea cu utilul. Acest lucru este explicat foarte simplu si logic, deoarece in aceste bauturi exista uleiuri esentiale, flavonoide, micronutrienti valorosi, complexe de vitamine care dau organismului un mare beneficiu.

Benefic pentru organism

Ceaiurile preparate din plante naturale, sunt denumite ceaiuri din plante, deoarece pentru prepararea lor se folosesc frunze de arbore de ceai sau plante naturale. Aceasta bautura elimina foarte bine boala, incalzeste, tonifica, stimuleaza, revigoreaza sau da un efect relaxant. Efectele pot fi diferite, totul depinde de ceea ce include planta folosita pentru a face bautura. Ceaiul verde si negru in comun, consumate in cantitati imense, pot dauna sistemului nervos uman si uneori pot declansa dezvoltarea insomniei. Dar,  daca vei bea in cantitati ponderate si vei alege ceaiul potrivit, vei obtine un beneficiu pentru organism.

Mama Natura ne da o multime de plante cu un efect curativ, care poate ajuta la tratarea multor boli sau poate fi o excelenta prevenire a aparitiei lor. Bauturile pe baza de plante au avantaje pe care trebuie sa le cunosti.

  • Nu provoaca dependenta organismului
  • Nu provoaca aparitia de umflaturi
  • Nu interfera cu vitaminele si oligoelementele
  • Sunt fabricate din materii prime ieftine
  • Ajuta la obtinerea unui anumit efect curativ.

Contraindicatii

Ca si in cazul fiecarui produs, ceaiurile din plante au unele contraindicatii pentru utilizare:

  • S-a demonstrat stiintific ca, daca vei bea foarte frecvent ceai din menta, atunci va fi dificil sa concepi un copil in viitor, putand exista anumite probleme. Deci toate ceaiurile trebuie sa fie consumate moderat.
  • Daca ai o natura cronica a bolii, nu bea ceaiuri necontrolate si sistematic realizate din plante netestate. Inainte de utilizare, se recomanda sa se consulte un medic.
  • Daca esti hipertensiv si ai adesea tensiune arteriala crescuta, atunci ar trebui sa renunti la ceaiul din lemn dulce si sunatoare.
  • Daca ai o functie renala insuficienta, atunci trebuie iei masuri de precautie cu privire la consumul de ceai din cimbru, precum si la mugurii de mesteacan.
  • Persoanele care au astfel de probleme cu tractul gastro-intestinal, cum ar fi ulcerul si gastrita, ar trebui sa renunte la utilizarea ceaiurilor lor negre.

De o polaritate mare se bucura  ceaiurile din frunze de trandafir salbatic, de lamaie sau coacaz negru. Daca preferi o diferenta in ceea ce priveste gusturile si aromele, cumpara ceaiuri diferite, pentru propriile experimente si pentru a alege cea mai preferata reteta, in cele din urma.