3 motive pentru care afacerea ta nu mai merge

de | iun. 12, 2018 | Afaceri, Internet, Sfaturi in afaceri

Ce obișnuiai să faci acum un an, de exemplu, de afacerea ta mergea ca pe roate și ce s-a schimbat între timp de nu mai obții rezultatele de altă dată?

Motivele pentru care te confrunți cu această problemă pot fi multe și dificil de remediat, însă înainte de a ajunge acolo, încearcă să realizezi ce s-a schimbat. Iată câteva lucruri asupra cărora ai putea să îți îndrepți atenția și care ar fi putut determina scăderea profitului.

1. Nu mai investești în publicitate

Advertising-ul este o parte importantă și costisitoare din strategie generală de marketing și nua r trebui neglijată atunci când ajungi să obții rezultatele dorite. De ce este cea mai importantă? Pentru că prin intermediul publicității, indiferent de tipul acesteia, ajungi cel mai repede la consumator. Îl faci pe acesta să realizeze că are o nevoie ce trebuie satisfăcută și îl atragi către tine, cel capabil să îi furnizeze soluția la problema sau nevoia pe care o are.

Publicitatea este costisitoare pentru că presupune achiziționarea de spațiu publicitar, fie la televiziune, radio sau în online, fie pe dispozitive de afișaj stradal, iar asta nu e cea mai ieftină metodă de promovare. Însă chiar dacă este costisitoare, rezultatele se ridică la nivelul așteptărilor.

Așadar, chiar dacă ai făcut la un moment dat o campanie publicitară și te-ai bucurat de roadele ei, nu te aștepta ca efectele ei să dureze ani întregi. La un moment dat clientul va uita de tine, atras fiind de competitori. Pentru a-l readuce în barca ta trebuie să investești constant în campanii de publicitate și promovare.

2. Nu mai vorbești despre afacere

În momentul în care ai pus afacerea pe picioare vorbeai despre ea oricui era dispus să te asculte și asta avea efecte pozitive asupra vânzărilor, oricât de surprins ai fi de asta. Vorbind tot timpul despre ceea ce faci conduce și la alte discuții, între alte persoane, și așa mai departe. Îți făceai publicitate prin ”viu grai” și ai ajuns să conștientizezi asta abia acum, când rezultatele au încetat să mai apară.

3. Ți-ai pierdut entuziasmul

Acest aspect este în strânsă legătură cu cel de mai sus și este normal ca la un moment dat să te confrunți cu asta. Este normal să obosești, să te confrunți cu greutăți și să îți dorești o pauză. Dar mai înțelept ar fi ca în astfel de momente să ai alături o persoană căreia să îi pasezi atribuțiile tale pentru o perioadă. În acest fel îți vei lua timpul de care ai nevoie, îți vei încărca bateriile, iar afacerea nu va avea de suferit.

Odată ce îți vei recăpăta entuziasmul, revino la cârma afacerii cu forțe și idei proaspete și încearcă să recuperezi timpul pierdut. Nu a zis nimeni că e ușor să fi antreprenor, dar important este ca la finalul zilei să nu ieși în pierdere și să fii mulțumit cu ce ai realizat.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]