Câți ani de studii trebuie pentru ca să devină avocat?

Pentru a deveni un avocat practicant, va trebui să finalizați liceul, inclusiv sa obtineti o diplomă de bacalaureat, apoi sa urmati cursurile unei facultati de drept și sa obtineti o diplomă de drept, iar in final să promovați un examen de admitere in barou pentru a vă exercita profesia de avocat.

Ce sarcini indeplineste un avocat?

avocat bucuresti

avocat

Absolventii de studii juridice reprezintă o parte importantă a societății moderne. Ei îndeplinesc rolurile consilierilor, mediatorilor, apărătorilor sau magistratilor. În calitate de avocat, veți fi responsabil de oferirea de îndrumare persoanelor cu privire la drepturile lor legale, cum ar fi sfaturi privind modul de apărare împotriva acuzațiilor civile și penale sau acuzații împotriva unei alte părți.
În plus, reprezentați persoane și corporații în afacerile juridice și afacerile personale, adesea în fața instanței de judecată.

Care sunt cerințe educaționale?

Intrarea la facultatea de drept este extrem de competitivă. Mai întâi trebuie să absolviti liceul si sa obtineti diploma de bacalaureat. Dacă intenționați să urmati facultatea de drept, v-ar putea fi de folos sa urmati si un curs de limba engleză, istorie, politică sau de afaceri, deși nu există nici o cerință specială majoră. Cursurile facultatii de drept, care poate dura 3 ani, se incheie cu o diplomă de jurist. În primul an de studii în drept, studiați teme generale, cum ar fi dreptul constituțional și acte juridice, înainte de a alege o concentrare pentru anii de studii ulterioare.

Ce licente sunt necesare?

După obtinerea diplomei de jurist, trebuie să treci examenul de barou din judetul tau. Când treceți examenul de barou, demonstrați că ați atins nivelul de cunostinte necesare pentru a practica meseria de avocat.

Care sunt unele cariere alternative alternative?

Asistentii juridici au nevoie de o diplomă de drept și uneori lucrează într-un cabinet de avocat. Acestea îi ajută pe avocați prin pregătirea documentelor și a informațiilor legate de cazurile în care lucrează.
Judecătorii și grefierii sunt responsabili sau audiază argumentele ambelor părți într-un caz sau în litigiu. Aceștia pot supraveghea procedurile si pot fi responsabili pentru emiterea unei hotărâri după audierea probelor.

Judecătorii și grefierii au nevoie de o diplomă de drept. Arbitrii, mediatorii și conciliatorii sunt obligați să aibă doar o diplomă de licență și nu iau parte, ci încearcă să lucreze cu părțile opuse într-o dispută pentru a ajunge la un acord cu privire la modul de soluționare a litigiului.

Toate aceste profesii necesită cunoștințe juridice și o înțelegere a modului de pregătire a documentelor juridice și a cunoașterii procedurii judiciare.
Alte profesii alternative pot fi de profesori in drept sau de jurnalist la o revista a juristilor.