firme echipamente medicaleUltimul deceniu marcheaza o perioada in care tehnologia a luat amploare, atat in domeniul medical, cat si in alte domenii importante. In ceea ce priveste echipamentele medicale, cei mai mari producatori internationali au creat echipe dedicate de inovatii, aspect care a dus la aparitia unor echipamente medicale cu adevarat performante.

Inovatiile aduse echipamentelor medicale de imagistica

Imagistica este poate ramura echipamentelor medicale care a evoluat foarte mult in ultima perioada.

Aparatele de radiologie fac parte din categoria echipamentelor medicale care pot afecta corpul uman, deoarece acestea au la baza un principiu de functionare bazat pe radiatii x. Astfel de echipamente medicale, lasate in ultimii ani, au facut ca radiatiile x emise de aparatele de radiologie sa fie diminuate cu pana la 10 ori, fara a afecta in vreun fel performantele imaginilor rezultate.

Aparatele ecograf, chiar daca nu sunt echipamente medicale care afecteaza corpul uman, prezinta si ele foarte multe imbunatatiri. Mai exact, sonda care emite frecvente inalte este capabila acum sa dozeze ultrasunete care ajung chiar si la 20.000 Hz, oferind in final imagini cu un contrast mult mai puternic.

In general, cele mai puternice performante sunt intalnite la echipamente medicale dedicate investigatiilor. Acestea sunt esentiale deoarece pacient trebuie sa aiba parte de o etapa de investigatii realizata impreuna cu o aparatura performanta.

Firme distribuitoare de echipamente medicale performante

In Romania, exista cateva firme importante de echipamente medicale, care au in portofoliu produse performante, de ultima generatie. Costurile acestor echipamente medicale sunt unele destul de ridicate, tocmai de accea nu toti distribuitorii isi permit sa aiba in portfoliu asemenea produse.

Chiar daca piata de desfacere este destul de mica, aceste firme de echipamente medicale care detin aparatura performanta, vin in ajutorul clientilor cu o multime de programe de parteneriat prin care pot fi obtinute avantaje de ambele parti, precum discontarea pe baza de volum sau esalonarea lunara a costurilor pe termen lung.