Aportul tehnologizarii asupra echipamentelor medicale

de | iun. 13, 2018 | Afaceri

firme echipamente medicaleUltimul deceniu marcheaza o perioada in care tehnologia a luat amploare, atat in domeniul medical, cat si in alte domenii importante. In ceea ce priveste echipamentele medicale, cei mai mari producatori internationali au creat echipe dedicate de inovatii, aspect care a dus la aparitia unor echipamente medicale cu adevarat performante.

Inovatiile aduse echipamentelor medicale de imagistica

Imagistica este poate ramura echipamentelor medicale care a evoluat foarte mult in ultima perioada.

Aparatele de radiologie fac parte din categoria echipamentelor medicale care pot afecta corpul uman, deoarece acestea au la baza un principiu de functionare bazat pe radiatii x. Astfel de echipamente medicale, lasate in ultimii ani, au facut ca radiatiile x emise de aparatele de radiologie sa fie diminuate cu pana la 10 ori, fara a afecta in vreun fel performantele imaginilor rezultate.

Aparatele ecograf, chiar daca nu sunt echipamente medicale care afecteaza corpul uman, prezinta si ele foarte multe imbunatatiri. Mai exact, sonda care emite frecvente inalte este capabila acum sa dozeze ultrasunete care ajung chiar si la 20.000 Hz, oferind in final imagini cu un contrast mult mai puternic.

In general, cele mai puternice performante sunt intalnite la echipamente medicale dedicate investigatiilor. Acestea sunt esentiale deoarece pacient trebuie sa aiba parte de o etapa de investigatii realizata impreuna cu o aparatura performanta.

Firme distribuitoare de echipamente medicale performante

In Romania, exista cateva firme importante de echipamente medicale, care au in portofoliu produse performante, de ultima generatie. Costurile acestor echipamente medicale sunt unele destul de ridicate, tocmai de accea nu toti distribuitorii isi permit sa aiba in portfoliu asemenea produse.

Chiar daca piata de desfacere este destul de mica, aceste firme de echipamente medicale care detin aparatura performanta, vin in ajutorul clientilor cu o multime de programe de parteneriat prin care pot fi obtinute avantaje de ambele parti, precum discontarea pe baza de volum sau esalonarea lunara a costurilor pe termen lung.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.895)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.666)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.022)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.142)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]