Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump in cadrul mandatului de presedinte al SUA. Nu o sa-ti vina sa crezi ce a primit!

de | mai 27, 2018 | Internet, De Reținut, Diverse, Recomandat, Showbiz

In numele diplomatiei politice, reprezentantii SUA la prezidentiale primesc mereu cadouri din intreaga lume, din partea conducatorilor tuturor tarilor. De la bijuterii si carti unicat, pana la masini sau ceasuri de colectie, toti presedintii Americii au avut placerea de a se bucura de astfel de cadouri anuale.

Obama, spre exemplu, a primit in timpul mandatului sau un set de butoni pentru camasa, alaturi de cateva bijuterii pentru prima doamna, in valoare de peste 80.000 de dolari.

Insa, pe aceasta lista a cadourilor extravagante, Trump detine detasat suprematia. Nu o sa-ti vina sa crezi ce a primit acesta de la diversii conducatori ai tarilor din Europa sau Asia.

Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump in timpul mandatului sau

Se stie deja ca Trump este un fan inrait de cadouri personalizate. Ei bine, desi acesta nu a fost un cadou personalizat, a creat cu siguranta impresie la Casa Alba si a ramas adanc infipt in memoria tuturor celor prezenti la ceremonia de deschidere a cadourilor.

Donald Trump a primit ceva cu adevarat unic, cadoul venind din partea oficialitatilor Irlandei. Acesta a desfacut cadoul, iar in interiorul cufarului a gasit un bol de cristal, plin cu trifoi.

Departe de a fi doar un cadou “verde”, reprezentant al pacii si traiului bio, trifoiul este simbolul Irlandei inca din secolul 18. Acesta este cules an de an si asezat in vase de cristal atent selectate, fiind o adevarata mandrie pentru localnici.

Valoarea cadoului este inestimabila financiar vorbind, acesta fiind un adevarat elogiu adus laturii sentimentale

Totusi, contrar aparentelor, bolul de cristal primit de Trump nu era un simplu vas. Acesta a fost fabricat in Waterford Gaeltacht din na Rinne. Bolul a fost creat de Eamonn Terry, care este fondatorul si creatorul renumitului Cristal na Rinne. Opera de arta detaliata pe suprafata acestui bol Shamrock aminteste de capodopera Cartii lui Kells din Irlanda, considerata simbolul national al tarii.

Asadar, cadoul reprezinta o donatie simbolica a gradului de simpatie, a dorintei de colaborare intre 2 tari. Poate reprezenta chiar dorinta de supunere a Irlandei in fata unei mari puteri. Astfel, pentru Trump acest cadou pare sa aiba o insemnatate aparte.

Alte cadouri primite de catre Trump in timpul mandatului

Trump a primit mai multe cadouri pe timpul sederii sale la Casa Alba. Chiar si Iohanis, presedintele Romaniei, i-a facut un cadou plin de semnificatie acestuia. Presedintele Iohanis i-a oferit lui Trump o copie a sabiei lui Stefan cel Mare. Dat fiind faptul ca originalul se afla in Turcia, iar SUA si Turcia se afla in relatii divergente, Iohanis a tinut sa simbolizeze prin acest cadou sustinerea acordata Americii in aceasta situatie.

Un alt cadou impresionant este cel oferit de Barack Obama. Acesta i-a cedat lui Trump contul oficial de Twitter al Presedintelui SUA – @POTUS (President of the United States), aducandu-i astfel drept ofranda cei peste 11 milioane de fani ce-i vor urmari postarile.

Un cadou unic a venit si din partea Israelului. Ester Goldstein, unul dintre supravietuitorii Holocaustului, i-a donat presedintelui SUA o copie a jurnalului scris de acesta “Journal of a Holocaust survivor”.   

Dupa toate acestea, Trump s-a declarat extrem de multumit si placut impresionat, plecand de la conferintele de presa pe care le-a sustinut pentru a onora aceste cadouri cu zambetul pe buze, alaturi de prima doamna si de sutele de cadouri ce le-a primit din toata lumea.   

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]