Programul Fulfillment by Amazon (FBA) a creat una dintre cele mai excepționale oportunități de afaceri pentru vânzătorii de oriunde. Iar cea mai profitabilă modalitate de valorificare a acestei oportunități este de a importa din China.

Nu este ușor să găsești un producător din China care să fie fiabil – aici este provocarea – și pentru mulți antreprenori aspiranți acesta poate fi un obstacol.

Am scris acest ghid pentru a-i ajuta pe vânzătorii pe Amazon să ajungă la o poveste de succes.

                        PLATFORME CU AJUTORUL CĂRORA ÎȚI POȚI GĂSI FRUNIZORII ÎN CHINA

                                    -AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE ALE FIECĂREIA-

Cheia pentru găsirea furnizorilor potriviți este cercetarea. Există mulți factori care ar trebui să influențeze decizia ta în timpul cercetării, cum ar fi: analiza cumpărătorului, perioada de timp de când se află în afacere, expertiza / experiența, timpii de plată și altele.

Dacă alegi furnizorii incorect, experiența ta va fi neplăcută și costul ar putea să îți afecteze afacerea.

Furnizorii chinezi sunt parteneri de afaceri, iar partenerii pot fi cel mai mare avantaj sau dezavantaj. Ai lua o persoană oarecare ca partener de afaceri? Sigur că nu. Aceeași grijă cu care îți alegi partenerul se va manifesta și atunci când trebuie să gasești un furnizor pentru a garanta o relație productivă și eficientă pe măsură ce afacerea ta crește.

Ia-ți ceva timp și concentrează-te pe căutarea unui furnizor de încredere: va merita efortul!

Există trei platforme importante care te vor ajuta să începi. Pentru fiecare vom enumera argumentele pro și contra, pentru a te ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză.

 1. GOOGLE

Este cel mai simplu și eficient mod de a începe căutarea furnizorilor din China. Cu toate acestea, unii furnizori chinezi nu au ținut pasul cu internetul și ar putea să nu aibă un site web.

Pe Google cauți numele produsului pe care dorești să îl comanzi, adăugând anumite cuvinte cheie cum ar fi: „angro”(wholesale), „producător” (manufacturer) sau „furnizor” (supplier).

 

Avantaje:

 • Este ușor să cauți, ești obișnuit cu asta și nu necesită înscrierea
 • Este complet gratuit
 • Vizualizezi recenzii online ale furnizorului
 • Poți căuta după cuvinte cheie, produse și provincia în care se află producătorul

Dezavantaje:

 • Unii furnizori nu sunt listați
 • Necesită mai mult timp și energie

 

 1. ALIBABA

Asa cum am mai spsus, cel mai mare avantaj în a-ți alege furnizorii din Asia, în special din China, este de a profita de costurile scăzute de producție. Poti găsi cu ușurință un produs pe Alibaba. Cu toate acestea, dacă nu știi cum să cauți un producător, poți ajunge într-o zonă de furnizori nesigură.

Poți scurta lista posibililor furnizori alegând regiunea specifică de unde vrei să imporți produsele, alegi specificațiile produselor într-un mod cât mai detaliat (de exemplu: „curea de piele albastră cu model etnic”), alegi companiile cu referințe de încredere.

Avantaje:

 • Gasești producători care oferă costuri reduse
 • Există un număr mare de furnizori și produse din care poți alege
 • Alibaba oferă un sistem prin care poți face reclamații

DEZAVANTAJE

 • Poți întâlni și firme neserioase, dar le poți evita prin setările filtrate
 • Poti identifica produse care nu respecta calitatea dorită, dar controlul de calitate se realizează cu firme independente, iar produsele neconforme vor fi înapoiate producătorului

 

 1. EXPOZIȚII INTERNAȚIONALE (TRADE SHOWS)

Găsirea furnizorilor care nu sunt listați pe Alibaba ar putea fi asemănată cu căutarea acului în carul cu fân. Dacă ai găsit cu succes unul, deja ai eliminat o mare parte din concurență.

Acești furnizori au de obicei produse exclusive pe care nimeni altcineva nu le vinde pe Amazon și adesea multe dintre ele pot fi găsite în cadrul Expozițiilor de Comerț din China.

Expozițiile sunt deosebit de valoroase, deoarece poți găsi unii furnizori care au produse ce nu sunt încă pe piață, poți crea relații interumane rapide etc. De asemenea, vei vedea pe loc mostra produsului si poți plasa imediat comanda.

Cumpărarea de produse vandabile pe Amazon ar putea necesita produse sau servicii suplimentare, iar participarea la o expoziție comercială este o modalitate excelentă de a găsi astfel de furnizori.

Avantaje:

 • Accesul la produse noi, unele exclusive
 • Crearea cu ușurință a încrederii între cumpărător și furnizori
 • Acces la produs „pe viu”
 • Comandarea direct de la furnizor, după discuții față în față

Dezavantaje:

 • Costul de deplasare în China
 • Bariera lingvistică (daca nu cunoști bine limba engleză).