6 sfaturi utile pentru atragerea de lead-uri

de | mai 21, 2018 | Internet

Atragerea de lead-uri este o sarcină serioasă pentru orice marketer, o atribuție ce necesită mult timp și muncă. În ciuda efortului investit însă, nu toate campaniile de lead generation vin cu rezultatele dorite.

Citește în cele ce urmeză câteva sfaturi utile care să te ajute în dificilul proces de atragere a lead-urilor.

1. Targhetare

Atunci când targhetezi o audiență, trebuie să ai datele potrivite pentru asta. Datele nepotrivite te pot duce către o audiență greșită, iar strategia ta de lead generation va deveni un eșec.

Încearcă să afli cât mai multe date despre publicul tău țintă și să i te adresezi în maniera potrivită. De asemenea, trebuie să știi că audiența este în continuă schimbare, deci trebuie să o urmărești constant. Principiile care funcționează azi, mâine ar putea să nu mai dea rezultate.

2. Folosește-te de website

Dacă vrei mai multe lead-uri, trebuie să obții un trafic mai mare pe site. Pentru mai mult trafic pe site, trebuie să investești timp și bani pentru optimizarea acestuia pentru dispozitivele mobile, promovare, îmbunătățirea UX-ului (user experience), SEO, conținut de calitate, etc. De asemenea, trebuie să ai în vedere și crearea de butoane call-to-action care să îi îndemne pe vizitatori să facă acțiunile dorite de tine: să cumpere un produs, să se aboneze la newsletter, să se înscrie la un webinar, și așa mai departe.

3. Pune bazele unei relații cu clienții

Nu trebuie să te mulțumești doar cu respectarea unor principii de marketing, ci să pui bazele unor relații de lungă durată cu clienții tăi. Aceștia pot fi oameni obișnuiți sau afaceri mai mari, în funcție de specificul business-ului tău.

4. Aruncă un ochi și la competiție

Atunci când pui la punct o campanie de atragere de lead-uri, un lucru de ajutor ar fi să vezi și ce strategii folosește concurența. Și nu pentru a copia ideile altora, ci pentru a veni cu startegii noi, pe placul audienței tale.

5. Nu fă rabat de la calitate

Acest lucru nu este valabil doar atunci când creezi conținut, ci și atunci când îți alegi potențialii clienți. Dacă observi că o persoană nu cumpără de la tine indiferent de ce strategie ai aplica asta înseamnă că nici nu o va face prea curând. Așadar, renunță la astfel de clienți și orienteză-te doar către cei care au potențialul de a deveni (sau rămâne) clienți fideli.

6. Monitorizează

Degeaba reușești să atragi un număr mare de lead-uri pe site dacă nu le urmărești evoluția ulterioară. Pentru a face asta ai la dispoziție nenumărate tool-uri, deci nu ai nicio scuză să nu o faci. Știind care este comportamentul ulterior al lead-urilor și cum evoluează acestea în timp ce trec prin pâlnia de vânzări, vei ști și ce fel de strategii să aplici pe viitor.

Acestea sunt, așadar, principalele sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere atunci când pui la punct o campanie de lead generation, dar și mai departe de atât.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]