Atragerea de lead-uri este o sarcină serioasă pentru orice marketer, o atribuție ce necesită mult timp și muncă. În ciuda efortului investit însă, nu toate campaniile de lead generation vin cu rezultatele dorite.

Citește în cele ce urmeză câteva sfaturi utile care să te ajute în dificilul proces de atragere a lead-urilor.

1. Targhetare

Atunci când targhetezi o audiență, trebuie să ai datele potrivite pentru asta. Datele nepotrivite te pot duce către o audiență greșită, iar strategia ta de lead generation va deveni un eșec.

Încearcă să afli cât mai multe date despre publicul tău țintă și să i te adresezi în maniera potrivită. De asemenea, trebuie să știi că audiența este în continuă schimbare, deci trebuie să o urmărești constant. Principiile care funcționează azi, mâine ar putea să nu mai dea rezultate.

2. Folosește-te de website

Dacă vrei mai multe lead-uri, trebuie să obții un trafic mai mare pe site. Pentru mai mult trafic pe site, trebuie să investești timp și bani pentru optimizarea acestuia pentru dispozitivele mobile, promovare, îmbunătățirea UX-ului (user experience), SEO, conținut de calitate, etc. De asemenea, trebuie să ai în vedere și crearea de butoane call-to-action care să îi îndemne pe vizitatori să facă acțiunile dorite de tine: să cumpere un produs, să se aboneze la newsletter, să se înscrie la un webinar, și așa mai departe.

3. Pune bazele unei relații cu clienții

Nu trebuie să te mulțumești doar cu respectarea unor principii de marketing, ci să pui bazele unor relații de lungă durată cu clienții tăi. Aceștia pot fi oameni obișnuiți sau afaceri mai mari, în funcție de specificul business-ului tău.

4. Aruncă un ochi și la competiție

Atunci când pui la punct o campanie de atragere de lead-uri, un lucru de ajutor ar fi să vezi și ce strategii folosește concurența. Și nu pentru a copia ideile altora, ci pentru a veni cu startegii noi, pe placul audienței tale.

5. Nu fă rabat de la calitate

Acest lucru nu este valabil doar atunci când creezi conținut, ci și atunci când îți alegi potențialii clienți. Dacă observi că o persoană nu cumpără de la tine indiferent de ce strategie ai aplica asta înseamnă că nici nu o va face prea curând. Așadar, renunță la astfel de clienți și orienteză-te doar către cei care au potențialul de a deveni (sau rămâne) clienți fideli.

6. Monitorizează

Degeaba reușești să atragi un număr mare de lead-uri pe site dacă nu le urmărești evoluția ulterioară. Pentru a face asta ai la dispoziție nenumărate tool-uri, deci nu ai nicio scuză să nu o faci. Știind care este comportamentul ulterior al lead-urilor și cum evoluează acestea în timp ce trec prin pâlnia de vânzări, vei ști și ce fel de strategii să aplici pe viitor.

Acestea sunt, așadar, principalele sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere atunci când pui la punct o campanie de lead generation, dar și mai departe de atât.