Prepararea cafelei nu a fost niciodată mai ușoară sau mai variată ca în zilele noastre. Pe piață sunt nenumărate accesorii și aparate de făcut cafea din care poți alege pentru a te putea bucura de o experiență memorabilă a preparării cafelei.

Ai grijă, totuși, înainte de a face orice fel de achiziție. Asigură-te că știi să folosești produsul respectiv și că chiar ai nevoie de el. Altfel ar fi păcat să stai cu el în dulap, când ar putea să își facă datoria prin alte case.

Iată, deci, care ar fi accesoriile pentru prepararea și savurarea cafelei către care te-ai putea orienta.

1. Ceașca de cafea

Știu, vei spune că ai deja câteva căni acasă și le poți folosi foarte bine și pe acelea. Nu te contrazic, dar trebuie să știi că experiența savurării cafelei este influențată chiar și de recipientul din care o bei. O cană banală înseamnă o experiență banală, așa că de ce să nu te răsfeți cu o cană sau o ceașcă specială?

Personal îți recomand ceașca pentru că este mai drăguță și o găsești într-o mare varietate de modele. Dar dacă știi că doar o ceașcă, două, de cafea nu îți sunt de ajuns dimineața atunci poți căuta o cană la fel de specială. Și aici ai destul de multe variante din care poți alege. Sau poate o vei primi cadou, cine știe?!

2. O măsură specială

Dacă ești un împătimit al cafelei și îți place să măsori totul, până la ultimul gram de cafea, atunci nu ar trebui să îți lipsească un intrument de măsurare. Cafeaua perfectă nu se face cu lingurița.

3. Râșniță

Ai o râșniță pe care o folosești atât pentru măcinarea cafelei cât și a nucilor, alunelor sau zahărului? Greșit. Ar trebui să ai o râșniță specială pentru boabele de cafea. De ce? Pentru că boabele de cafea absorb orice miros din jur și cu siguranță nu ai vrea ca aceasta să aibă gust de nuci sau ce mai râșnești tu pe acolo.

Investiția nu e una foarte mare, așa că merită să achiziționezi un astfel de accesoriu special pentru cafea.

4. Filtru

Dacă folosești un aparat de făcut cafea ce necesită utilizarea unui filtru, ai grijă să folosești unul de cea mai bună calitate. Acesta va permite uleiurilor din cafea să treabă în ceașcă, spre deosebire de unul ieftin, care te va priva de adevărata savoare a cafelei.

5. Prăjitor de cafea

Am lăsat acest produs la urmă deoarece nu toată lumea trebuie sau poate să îl achiziționeze. Dar dacă faci parte dintre cei care vor să aibă control absolut asupra preparării cafelei, atunci ar trebui să faci un efort și să îl cumperi. Experiența preparării cafelei va deveni una de-a dreptul memorabilă, căci vei descoperi un cu totul alt gust al acestei băuturi.

Acestea fiind spuse, sper că te-am edificat puțin cu privire la accesoriile pentru prepararea cafelei pe care le-ai putea achiziționa.