Pentru a face ca ochii sa fie transformati intr-un mod  armonios, este necesar, in primul rand, sa folosesti nuante adecvate de farduri de ochi. Pe de alta parte, aplicandu-le, poti sa subliniezi aspectul si sa distragi atentia de la imperfectiuni.  Cel mai putin ai nevoie de  doua instrumente decorative pentru make-up.

Cum sa alegi nuantele potrivite

Cel mai simplu mod de a alege fardurile de ochi, este sa te concentrezi asupra culorii ochilor. Acestea sunt potrivite pentru ochi albastri, gri, verzi si caprui. Astfel, pentru ochii albastri, sunt potrivite nuantele delicate si umede care completeaza perfect aceasta culoare a ochilor. Nu utiliza nuante prea intunecate, iar daca utilizezi, de exemplu, coral sau nuante de culoare sampaniei, nu uita sa le imbini corect. Cu ajutorul lor, este usor sa te concentrezi asupra ochilor.

Crema

Ochii gri sunt o raritate. Artistii de machiaj sfatuiesc sa aplici nuante de gri, care umbresc pleoapa intr-o ceata translucida sau un albastru metalic. Ochii verzi sunt stralucitori in sine, astfel incat nu trebuie sa le subliniezi culoarea cu farduri in nuante tipatoare, deoarece acest lucru este complet inutil. Pentru seara, purpuriu inchis se va potrivi cel mai bine, iar pentru fiecare zi, un maro stralucitor.

Pentru ochii caprui cauta nuante metalice. Insa, ai grija ca nuantele sa nu fie prea “grele”, deoarece vor distrage atentia de la irisii aurii ai ochilor caprui. Alege mai multe tonuri delicate, cum ar fi o nuanta trandafirie, de exemplu, care face ca stralucirea ochilor sa devina mai intensa. Pentru ochii caprui se potrivesc aproape orice nuante de farduri de ochi. Dar, mai presus de orice, culorile neutre, cum ar fi, de exemplu, somonul si auriu.

Nu conteaza la care dintre ele se va opri alegerea ta, lucrul cel mai important este sa nu uiti ca fardurile trebuie sa fie mai inchise la culoare daca exista cute pe pleoape. Ochii negri prefera fardurile de ochi cu un continut ridicat de pigmenti. Pentru a te expune mai mult din punct de vedere vizual, foloseste nuante de violet, argintiu si ciocolatiu. Foloseste-le impreuna cu un creion moale de culoare neagra, pentru a sublinia cu acesta membrana mucoasa a pleoapelor.

Tehnica de aplicare a fardurilor de ochi uscate

Fardurile de ochi comprimate sau uscate sunt cel mai familiar format. Cu ajutorul lor, poti controla intensitatea acoperirii, si, de asemenea, acestea pot fi umbrite usor si amestecate intre ele. Poti sa le aplici cu o perie, cu degetele sau o pensula umeda. Inainte de a distribui pigmentul colorat uscat, umezeste pensula cu putina apa.

Farduri de ochi cu textura cremoasa

Fardurile de ochi crema sunt o optiune ideala pentru pleoapele care au o linie de grasime. Datorita texturii lor, ele sunt usor de aplicat si de umbrit, iar culoarea poate fi redusa, daca este necesar. Acest tip de fard de pleoape se mentine o lunga perioada de timp si nu este simtit greu pe piele in timpul zilei. Ochii migdalati, de regula, sunt intotdeauna simetrici, si pentru a atinge simetria aplica fardurile in tehnica circulara.