Ideea de magazin outlet inseamna de fapt acel magazin care ofera spre vanzare produse de firma, apartinand unor brand-uri cunoscute, insa nu exclusiviste, care pe toata perioada cat sunt spre vanzare, aceastea sunt la un pret care are tot timpul reduceri. Aceste produse sunt acelea care nu au fost vandute in anii anteriori , ori anumite produse ce au fost special create pentru acest gen de magazine. Insa, ceea ce atrage cei mai multi clienti sunt reducerile de care beneficiaza aceste haine outlet.

pulover barbatiCe sunt si ce nu sunt produsele outlet?

Atunci cand e vorba despre produsele outlet, trebuie specificate anumite amanunte deosebit de importante.

In primul rand, acele magazine care comercializeaza incaltaminte si haine outlet nu prezinta nici un defect. De asemenea, in nici un caz nu poate fi vorba despre produse contrafacute, asa cum poate fi vorba in anumite magazine mici unde aceste produse ce se pretind a fi outlet au preturi propuse de patronii magazinelor.

Magazinele outlet isi dovedesc autenticitatea datorita faptului ca au o licenta pentru acele produse pe care le vand, deci nu exista nici un risc pentru cumparator in privinta originalitatii lor sau a preturilor care sunt practicate.

Magazinele outlet nu inseamna in nici un caz magazin second hand, acesta din urma fiind un magazin care poate oferi spre vanzare haine de firma, insa acestea au fost purtate cel putin o data sau au fost cumparate de cineva insa nu au fost purtate niciodata si au ajuns in acest fel in magazinul second hand.

  Ce beneficii au produsele outlet?

Atunci cand ajungi intr-un magazin outlet, trebuie sa stii ca vei gasi produse de o calitate foarte buna, chiar daca ele provin din sezoanele anterioare ale colectiilor aparute, insa poti gasi si produse care ajung aici direct de la producatorii din afara tarii si care sunt special create pentru magazinele outlet, ele nefiind puse spre vanzare in nici un alt magazin din tara. Acestea sunt produse outlet unice, care nu au fost puse la vanzare in serie, insa tinand cont ca sunt articole unice si au un pret foarte bun. Aceste produse nu au fost si nici nu vor fi gasite spre vanzare in alte magazine traditionale.

Colectiile si produsele intalnite intr-un magazin outlet vor fi vandute in functie de sezon, exact la fel ca si intr-un magazin traditional, insa singura diferenta este ca, desi la inceput acestea sunt vandute cu o anumita reducere, o data cu trecerea sezonului acestea pot ajunge la anumite reduceri care ating pragul de 90%.

Doar marii producatori de brand-uri renumite isi pot permite sa ofere spre vanzare haine outlet, datorita faptului ca la sfarsitul sezonului de vanzari, se doreste o eliberare a spatiului ocupat de marfa ce nu a reusit sa fie vanduta, aceasta ocupand acele spatii unde trebuie sa fie aranjate produsele ce apartin noului sezon si noilor colectii, dar si datorita faptului ca se doreste recuperarea unor parti din resursele financiare alocate acelor produse nevandute.

Asadar, magazinul outlet este acel loc unde poti profita de anumite haine outlet ce apartin brand-urilor renumite, pe care le poti achizitiona la preturi cu reduceri foarte mari