Desi este ultimul produs cosmetic utilizat, se spune despre ea ca este cea care ajuta machiajul sa aiba un final cat mai corect, datorita faptului ca elimina stralucirea tenului si lasa un luciu sanatos.  Este vorba despre pudra pulbere .

Cel mai important, atunci cand vorbim despre pudra, este culoarea acesteia, ea trebuind sa aiba o nuanta cat mai apropiata cu a tenului, la fel ca si in cazul fondului de ten. De aceea, atunci cand le folosesti trebuie ca nuanta pudrei pulbere si a fondului de ten sa fie asemanatoare.

Foarte important, inainte de a cumpara o pudra, este sa o testezi pe piele, pentru a vedea exact textura, nuanta si modul in care se comporta pe piele.

Ce pudra sa folosesti in functie de nuanta tenului?

Daca ai tenul gras, atunci trebuie sa ai o grija deosebita atunci cand se folosesc produse cosmetice. De aceea, trebuie evitate folosirea pudrei direct pe piele, deoarece tenul se ve incarca foarte mult prin amestecarea pudrei cu sebum-ul. Acesta poate fi unul dintre cauzele aparitiei cosurilor si a punctelor negre.

Pentru tenul uscat nu este recomandata folosirea pudrei,deoarece va accentua uscarea tenului. Cel mult se va putea pudra putin doar zona cearcanelor, in incercarea de a le masca.

In cazul tenului deschis la culoare, trebuie evitate pudra translucida si iluminatoare, deoarece vor accentua culoarea deschisa a tenului.

Care sunt tipurile de pudra?

Pudra este acel produs cosmetic, in diferite nuante si texturi, care are diferite proprietati si care poate fi gasita de diferite tipuri:

– pudra pulbere: are ca si principala caracteristica asigurarea unui aspect al tenului fin si catifelat

– pudra compacta: asigura tenului un aspect mat si o acoperire buna. Este recomandata pentru a se folosi in timpul zilei in momentele de retusare a machiajului

-pudra stralucitoare: se foloseste doar in zona pometilor si a nasului

– pudra minerala: este cea mai buna variante de pudra, aceasta fiind 100% naturala si ecologica si are foarte multe calitati benefice tenului, precum protectie UV, efect purificator, dar permite si pielii sa respire

– pudra corectoare: se foloseste atunci cand exista un ten cu probleme- cosuri, pete, pentru a reusi sa le mascheze

– pudra translucida: este folosita pentru anumite tipuri de ten, precum cel sensibil sau uscat.

Care este modul prin care se aplica pudra?

Atunci cand este cumparata, pudra vine la pachet cu un buretel sau o pensula. In cazul in care vine la pachet cu un buretel, se aplica cu ajutorul acestuia, tamponand fata din interior spre exterior.  Daca alegi o pensula pentru a pudra fata, trebuie sa folosesti miscari circulare care pornesc de la baza nasului spre exteriorul fetei, pana langa ureche, apoi pornind din mijloc pana spre celelalte extreme ale fetei.

Este foarte recomandat ca din cand in cand, buretelul si pensula cu care se aplica pudra sa fie curatate, deoarece  o data cu fiecare folosire a acestora se strang pe suprafata lor microbi care pot agrava problemele tenului, in cazul in care exista sau pot duce la aparitia anumitor probleme.