Pentru a da aspectul profunzimii si expresivitatii, una, doua culori de farduri de ochi nu sunt suficiente. De aceea, un set de farduri de ochi este considerat unul dintre cele mai populare elemente ale cosmeticelor decorative. Selectia individuala a culorilor si capacitatea de a amesteca mai multe nuante te vor ajuta sa impui un machiaj impecabil. Adesea, seturile de machiaj sunt folosite de artisti de make-up pentru a aplica machiaj profesional. Cu ajutorul unor astfel de culori, este posibil sa creezi orice imagine, deoarece numarul mare de culori permite ca orice fantezie sa devina realitate.

Cum se aleg fardurile pentru ochi

Daca esti in cautarea unui fard de ochi, ar trebui sa acorzi atentie si seturilor de farduri, care contin nu numai farduri de ochi, ci si corectoare sau farduri de obraz. Cand cumperi un astfel de instrument pentru make-up, merita sa iei in considerare faptul ca, un numar mai mare de componente ale unui set, dau posibilitatea de a experimenta mult mai mult. Daca intentionezi sa utilizezi fardurile de ochi numai pentru tine, desigur ca nu ai nevoie de palete de farduri, deoarece jumatate din set cel mai probabil va ramane neatins. Folosind astfel de instrumente cosmetice, iti poti schimba imaginea, vei putea sa-ti faci ochii mai expresivi,  sa-ti imbunatatesti aspectul, sa reduci sau sa maresti vizual dimensiunea acestora.

Cum se aleg fardurile de calitate?

Inainte de a cumpara farduri de machiaj, ia in considerare stilul de machiaj preferat si culorile pe care le vei folosi pentru realizarea unui machiaj profesional.  Mai mult decat atat, trebuie sa stii daca le vei folosi pentru activitati profesionale sau pentru uzul personal. Acest element este deosebit de important pentru make-up artistii experimentati. Daca un amator poate cumpara un fard de ochi mai ieftin, atunci specialistul trebuie sa acorde prioritate cosmeticelor decorative de inalta calitate.

In al doilea rand, trebuie sa iei in considerare caracteristicile pielii tale. Pentru cele care au o zona de grasime pe pleoape,  mai potrivite sunt fardurile de ochi profesionale uscate, pe care le poti cumpara din magazinul online. Proprietarele pielii uscate,  ar trebui  sa acorde preferinta fardurilor pe baza de crema. Apoi, ia in considerare nuantele de vestimentatie pe care le porti de obicei. De asemenea, daca obisnuiesti sa porti posete de dimensiuni mici, fardurile trebuie sa fie in carcase de dimensiuni mici. Artistul de make-up va umbla cu o valiza convenabila, fiind cea mai buna optiune pentru un profesionist. Ca oricare alte produse cosmetice, fardurile de ochi au o data de expirare. Fii atenta la aceasta, atunci cand achizitionezi farduri de ochi profesionale.

Nu face greseli cand te machiezi

Unele fete nu folosesc farduri de ochi, pentru ca ele cred ca nu se indeparteaza rapid.  Acest lucru este total gresit, deoarece in prezent se gasesc numeroase tipuri de demachiante. Aplica intotdeauna un primerMulte fete cred ca utilizarea unui primer este superficiala. Insa, in cazul fardurilor de ochi pentru machiaj, ai nevoie de un primer. Acesta aliniaza bine pielea si functioneaza ca un magnet pentru pigmenti, datorita caruia fardurile raman pe pleoape suficient de mult timp.