Cele mai importante aspecte atunci cand ai decis sa iti deschizi un salon de infrumusetare trebuie in primul rand sa tii cont de aparatura si dotarile, pentru ca toti clientii sa beneficieze de procedurile si tehnicile dorite, insa este foarte important de asemenea ca si stilistii, cosmeticienii si specialistii sa fie foarte bine instruiti.

Atmosfera din interiorul unui salon infrumusetare si remodelare corporala trebuie sa fie una cat mai placuta si relaxanta, insa trebuie avut grija si la alte ascpecte legate de interiorul salonului.

Cum trebuie sa fie mobilierul si din salon?

Mobilierul are un rol esential intr-un salon si nu trebuie sa iti treaca prin gand sa faci economie atunci cand alegi mobilierul pentru cosmetica, penmtru manichiura, frizerie, coafor sau cele pentru procedurile de remodelare corporala. Trebuie avuta grija la felul in care arata atat zona de lucru, dar si zona care este destinata asteptarii, poate acolo trebuie avuta nmult mai multa grija in privinta alegerilor facute.

Pentru a succes, trebuie avut grija ca posturile de lucru coafor si frizerie sa fie bine alese, astfel incat sa fie comode pentru clienti, dar si usor de manevrat de cosmeticieni, manichiuristi si hairstilisti.

Aparatura cosmetica trebuie sa fie de foarte buna calitate , astfel sa nu afecteze parul, pielea sau unghiile clientelor si trebuie ca aparatele sa fie cat mai multe, pentru a functiona optim si a corespunde cerintelor tuturor clientilor.

Se stie despre unghii ca sunt cartea de vizita a fiecarei femei, de aceea trebuie ca mainile sa arate mereu impecabil, iar pentru asta este nevoie de produse profesionale de cea mai buna calitate. De asemenea, o femeie proaspat coafata stie ca este mult mai increzatoare si mai sigura pe ea, asa ca va face tot posibilul pentru a reveni cat mai des la salon.

Un salon de infrumusetare si remodelare corporala trebuie sa detina tehnici si proceduri care sa ajute la eliminarea tesutului adipos dar si la tonifierea muschilor si a pielii.

Ce tehnici si proceduri de remodelare intalnim in saloane?

Salon estetic

Printre cele mai importante, utilizate si eficiente tehnici de remodelare corporala salonul trebuie sa foloseasca proceduri precum: electrostimularea, vacuum, cavitatia, ultrasunetele, drenaj limfatic, mezoterapia, lipolaser, presoterapia sau sauna cu infrarosii.

Despre acestea se poate specifica:

  • vacuum-ul, este un masaj anticelulitic care are ca scop ruperea tesutului conjunctiv, pentru a ajune la o piele mai neteda si ferma
  • criolipoliza, are ca scop reducerea celulitei, prin inghetarea unei anumite zone, ceea ce are ca scop eliminarea celulelor adipoase printr-un procedeu numit apoptoza
  • lipolaser-ul, actioneaza asupra celulelor adipoase si reduce aspectul de coaja de portocala dat de celulita
  • presoterapia, are ca scop principal acceleratia circulatiei limfatice
  • electrostinmularea, actioneaza asupra muschilor prin intermediul impulsurilor electrice, numarul de contractii putand varia intre 500 pana la 1500 de contractie in functie de programul selectat.
  • cavitatia, actioneaza asupra celulelor de grasime cu ajutorul ultrasunetelor de intensitate mare si frecventa joasa.
  • radiofrecventa, este o tehnica excelenta pentru imbunatatirea elsticitatii pielii si se realizeaza datorita producerii de colagen si elastina prin anumite tehnici.

Atunci cand este recomandat, trebuie ca un salon sa ofere servicii care sa ajute clientele sa scape de celulita si centimetrii in plus, sa le ajute in modelarea siluetei, pentru mentinerea tonusului muscular sau doar pentru a beneficia de momente de liniste si relaxare de care toti avem nevoie de multe ori.