Traditia de a atarna caruseluri deasupra patutului nou-nascutului, vine din cele mai vechi timpuri. Apoi,  s-a crezut ca aceste pandantive vor proteja copilul de ochiul rau, ii vor da sanatate si fericire. Astazi, jucariile agatate nu au o semnificatie sacra. Dar caruselurile au devenit un atribut la moda si popular, al camerei pentru copii. Parintii doresc cu siguranta sa achizitioneze acest dispozitiv multifunctional, care poate fi simplu, fara efecte sonore sau luminos si muzical. Parintii moderni prefera sa inceapa dezvoltarea copilului inca din primele zile ale vietii sale. Si, caruselul, in acest scop, este ideal.

Cum ar trebui sa fie un carusel

In primul rand, nu ar trebui sa fie supraincarcat cu tot felul de zorzoane, fiind suficiente  doua, trei brate, executate in culorile specifice baietilor si fetelor.  Acest dispozitiv simplu la prima vedere, poate fi foarte versatil si poate servi copilului pentru un timp indelungat.   Caruselul rotativ, suspendat pe un lant din bilute frumos colorate si personalizate, se amplaseaza deasupra patutului. Jucariile se rotesc pe un ax rotativ. Optiunile pentru designul acestor jucarii,  sunt incredibile. Alegerea este intotdeauna a parintilor. In primele saptamani de viata, copiilor mici, in general, nu le pasa de nimic, cu exceptia hranei, a dormitului si a asternuturilor uscate. Abia dupa aproximativ o luna, incep sa acorde atentie obiectelor din jur.

Jucariile care se rotesc ajuta copilul sa-si concentreze ochii asupra lor. Culorile luminoase contribuie la formarea perceptiei culorilor. Melodiile ii invata pe copii sa asculte sunete. Multi copii prefera sa adoarma la sunetele aspiratoarelor, a televizoarelor etc. Altii, dimpotriva, percep acest lucru ca un joc interesant si distractiv. Dar, in orice caz, copilul este distras pentru o vreme cu acest carusel, ceea ce ii ofera mamei timp pentru o pauza. La inceput, copilul nu are nevoie de jucarii rotative. El se va concentra pe teme statice.

Parintii ar trebui sa tina seama de caracteristicile de dezvoltare ale copilului atunci cand aleg jucariile, inclusiv caruseluri. Aceasta jucarie poate fi utilizata din primele zile ale vietii copilului si pana la varsta de 5 luni. In acest moment el va observa desenele, literele amplasate pe bilute, jucariile atasate etc. De asemenea, va incerca sa intinda manutele pentru a ajunge la obiectele atractive. Insa, dupa 5 luni, cand copilul incepe sa se ridice in pat, caruselul trebuie inlaturat, astfel incat bebelusul sa nu rupa structura si sa nu fie ranit sau speriat.Carusel

Sistemul de prindere

Modelele simple, necostisitoare au un carlig, pe care intregul dispozitiv este suspendat intr-un loc convenabil. Aceste jucarii sunt mobile si de aceea bebelusul poate scoate carligul din dispozitivul de fixare atunci cand se roteste. Pentru fixarea pe pat, se foloseste de obicei clema. Aceasta are un design care este destul de puternic. Atunci cand copilul invata sa ajunga la jucarie, sistemul de fixare cu prindere prin Velcro, nu permite desprinderea. Jucariile sunt fine la atingere si nu sunt traumatizante. Ele pot fi spalate cu apa calda si sapun lichid sau pot fi sterse cu servetele igienice pentru bebelusi. Astfel de jucarii contribuie la dezvoltarea senzatiilor tactile si a deprinderilor motorii ale mainilor copilului.