aparat ecografAparatul ecograful este un echipament medical pe care il gasim adesea in cabinetele de ginecologie, acolo unde este utilizat cu precadere pentru ecografia de sarcina, dar si pentru alte tipuri de ecografii.

Acest aparat are o istorie destul de indelungata, pe parcursul careia dimensiunile, dar si performantele oferite au crescut. Daca la inceput aparatul ecograf este un echipament medical de mari dimensiuni, acum ecograful este unul de dimensiuni relative mici si chiar portabil.

Modul de functionare al unui aparat ecograf

Continuand paralele istorica, principiul de functionare al aparatului ecograf este singurul care a ramas nemodificat. Mai exact, orice aparat ecograf este dotat cu o sonda care emite ultrasunete. Ulterior aceste ultrasunetele emise de sonda sunt receptionate de un calculator care prelucreaza datele si transmite unui monitor imaginea in tonuri de alb si negru.

Inovatiile din domeniul medical au facut din aceste aparate ecograf unele extreme de performante, capabile sa analizeze tesuturile cu o frecventa care depaseste pragul de 20.000 Hz si sa ofere imagini de o calitate superioara, cu un contrast mult sporit ce permite marirea de pana la 10 ori a imaginii.

Este bine de stiut faptul ca ultrasunetele emise de sonda ecografului nu afecteaza in niciun fel corpul uman, fiind aproape singura metoda imagistica noninvaziva.

Dotarea unui cabinet medical cu un ecograf performant

Acest produs poate fi foarte costisitor, in general, un ecograf are un pret care poate depasii usor pragul de 10.000 de euro. Nu exista programe concrete oferite de stat prin cabinetele medicale private isi pot reinnoi aparatura medicala cu una noua, de ultima generatie, insa firmele distribuitoare de aparatura medicala au conceput diferite programe prin care pot fi obtinute discounturi considerabile sau pot fi achizitionate in rate, fara dobanda.

Un lider in acesta categorie de ecografe, intalnim brand-ul Samsung unul extrem de cunoscut in domeniul medical si nu numai. In piata din Romania, ca performanta aparatul ecograf Samsung este cel care ofera cele mai multe avantaje, la un pret foarte bun.