Cele mai performante aparate ecograf

de | apr. 14, 2018 | Servicii

aparat ecografAparatul ecograful este un echipament medical pe care il gasim adesea in cabinetele de ginecologie, acolo unde este utilizat cu precadere pentru ecografia de sarcina, dar si pentru alte tipuri de ecografii.

Acest aparat are o istorie destul de indelungata, pe parcursul careia dimensiunile, dar si performantele oferite au crescut. Daca la inceput aparatul ecograf este un echipament medical de mari dimensiuni, acum ecograful este unul de dimensiuni relative mici si chiar portabil.

Modul de functionare al unui aparat ecograf

Continuand paralele istorica, principiul de functionare al aparatului ecograf este singurul care a ramas nemodificat. Mai exact, orice aparat ecograf este dotat cu o sonda care emite ultrasunete. Ulterior aceste ultrasunetele emise de sonda sunt receptionate de un calculator care prelucreaza datele si transmite unui monitor imaginea in tonuri de alb si negru.

Inovatiile din domeniul medical au facut din aceste aparate ecograf unele extreme de performante, capabile sa analizeze tesuturile cu o frecventa care depaseste pragul de 20.000 Hz si sa ofere imagini de o calitate superioara, cu un contrast mult sporit ce permite marirea de pana la 10 ori a imaginii.

Este bine de stiut faptul ca ultrasunetele emise de sonda ecografului nu afecteaza in niciun fel corpul uman, fiind aproape singura metoda imagistica noninvaziva.

Dotarea unui cabinet medical cu un ecograf performant

Acest produs poate fi foarte costisitor, in general, un ecograf are un pret care poate depasii usor pragul de 10.000 de euro. Nu exista programe concrete oferite de stat prin cabinetele medicale private isi pot reinnoi aparatura medicala cu una noua, de ultima generatie, insa firmele distribuitoare de aparatura medicala au conceput diferite programe prin care pot fi obtinute discounturi considerabile sau pot fi achizitionate in rate, fara dobanda.

Un lider in acesta categorie de ecografe, intalnim brand-ul Samsung unul extrem de cunoscut in domeniul medical si nu numai. In piata din Romania, ca performanta aparatul ecograf Samsung este cel care ofera cele mai multe avantaje, la un pret foarte bun.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]