Tot ce trebuie sa stii despre paleta de machiaj

de | apr. 14, 2018 | Fashion

Atunci cand vorbim despre femei, prea putine dintre ele nu sunt pasionate de machiaj si nu au macar cateva produse cosmetice care sa le fie de ajutor atunci cand vor sa isi creeze propriul machiaj. Insa, cea mai potrivita alegere, atat pentru incepatoare cat si pentru cele mai experimentate, este o paleta de machiaj , datorita faptului ca se poate alege intre una care include doar strictul necesar ori cele pasionate pot alege dintr-o gama variata de truse ce contin numeroase sortimente ce ofera posibilitatea de a crea diverse look-uri.

De ce sa alegi o paleta de machiaj?

Atunci cand este vorba de palete de machiaj profesionale, deja vorbim despre o gama variata de produse, in diverse nuante si texturi, acestea incluzand tot ce este necesar pentru un machiaj de zi, de noapte sau unul foarte sofisticat, destinat unor tinute si ocazii speciale. Acestea contin de la diverse nuante de farduri de pleoape, rujuri si creioane de buze in diverse nuante si texturi, pudra si farduri de obraz, creioane pentru ochi si sprancene, fonduri de ten si corectoare, pensule si diverse aplicatoare, dar si oglinda, atat de necesara pentru a verifica starea in care se afla machiajul si a-l putea retusa.

Atunci cand dimensiunea unei palete de machiaj este suficient de mica pentru a fi purtata in geanta, ai posibilitatea de a-ti schimba radical look-ul, oriunde te afli, de exemplu daca de la locul de munca pleci la o petrecere, poti schimba machiajul discret cu unul foarte sofisticat.

Ce tipuri de palete de machiaj exista?

In functie de pasiunea pe care femeia o are pentru machiaj, dar si in functie de preferintele fiecareia, trusele de machiaj pot fi incadrate in trei categorii, si anume: strandard semi-profesionala si profesionala.

Trusa de machiaj standard: are dimensiuni destul de reduse si sunt potrivite pentru a fi purtate in geanta, dar nu contin decat strictul necesar, mizand doar pe cele absolut necesare. Acestea pot contine farduri de pleoape in diverse nuante, dar si pudra, ruj sau gloss. Acestea sunt cele mai usor de transportat si de intretinut.

Trusa de machiaj semi- profesionala: este ceva mai dotata decat paleta de machiaj standard si poate contine produse necesare pentru crearea unui machiaj de zi, dar si de seara. Are incluse de obicei mai mult de 30 de nuante de fard, dar si pudra si ruj sau gloss, cu ajutorul carora se poate realiza si un machiaj de ocazie.

Paleta de machiajTrusa de machiaj profesionala: este o trusa foarte completa care contine o gama foarte variata de produse, pana la 200 de nuante de farduri de pleoape, creioane pentru ochi si sprancene, fonduri de ten si corectoare, rujuri si gloss-uri, pudre si farduri de pleoaple, dar si pensule si aplicatoare, precum si oglinda. Produsele ce se gasesc intr-o astfel de trusa sunt in diverse nuante si texturi, in culori mate, sidefate sau lucioase.

Avantajul paletelor de machiaj standard este ca sunt foarte usor de transportat, dar asta nu inseamna ca nu este valabil si in cazul celorlalte doua variante.
Pentru a putea beneficia de cat mai multe produse, care sa incapa intr-un spatiu cat mai mic si sa poata fi transportata cat mai usor, s-a ajuns la dispunerea modulara, acest lucru insemnand sertare cu palete suprapuse dispuse modular. Singurul dezavantaj al acestor truse este ca sunt destul de sensibile la atingere sau in caz de accidente, putandu-se distruge foarte usor.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]