O adevarata comoara scoasa la licitatie in Dubai. Vezi cat costa ceasul de aur care a apartinut regelui egiptean Farouk?

de | apr. 14, 2018 | Diverse

Zilele acestea este mare sarbatoare la Dubai. Magnatii se intrec care mai de care intr-o licitatie in cadrul careia se va vinde unul dintre cele mai ravnite ceasuri de aur. Ceasul a apartinut regelui egiptean Farouk, valoarea sa fiind estimata in jurul a 800.000 de dolari.

Casa Christie’s scoate la licitatie acest ceas in aceasta saptamana, in Dubai. Ceasul este un model cronograph, fiind unul dintre cele 281 de modele realizate in anul 1944, gravate cu simboluri personalizate, in functie de detinator si de dorintele acestuia.

Acest model este gravat cu o veche sigla egipteana, la dorinta regelui Farouk, ultimul monarh al Egiptului. Acesta a fost un colectionar de ceasuri rare, pasiune pe care a capatat-o de la tatal sau, regele Faud.

Ce marca este ceasul scos la licitatie?

Cunoscut este faptul ca regele Farouk era mare fan al ceasurilor Patek Philippe si Vacheron Constantin. Astfel, din colectia sa de ceasuri de firma, este scos la licitatie acest ceas, marca Patek Philippe 1518.

La vremea in care ceasul a fost purtat de rege, „isi permiteau sa detina acest ceas numai membri ai elitei, nobilimii si cei mai importanti clienti ai Patek Philippe”, declara Remy Julia, reprezentant al casei de licitatii Christie’s din Dubai.

Pretul si faptul ca erau ceasuri de editie limitata face ca acest ceas sa fie o adevarata comoara.

Caracteristici speciale pentru ceas

Pe langa faptul ca a apartinut ultimului rege al Egiptului, acest ceas nu este un oarecare alt ceas. Este un model din prima serie lansata pe piata care a combinat functia de calendar perpetuu cu functia cronograf.    

Este un model extrem de complicat, foarte complex, iar afisajul este unul extrem de fin, astfel pretul la care se vinde ceasul putand depasi cu usurinta valoarea sa initiala, poate chiar si de pana la 5 – 10 ori.

Urmariti cu interes licitatia pentru a vedea daca acest Patek Philippe 1518 poate deveni in aceasta saptamana cel mai scump ceas vandut vreodata la o licitatie!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]