Zilele acestea este mare sarbatoare la Dubai. Magnatii se intrec care mai de care intr-o licitatie in cadrul careia se va vinde unul dintre cele mai ravnite ceasuri de aur. Ceasul a apartinut regelui egiptean Farouk, valoarea sa fiind estimata in jurul a 800.000 de dolari.

Casa Christie’s scoate la licitatie acest ceas in aceasta saptamana, in Dubai. Ceasul este un model cronograph, fiind unul dintre cele 281 de modele realizate in anul 1944, gravate cu simboluri personalizate, in functie de detinator si de dorintele acestuia.

Acest model este gravat cu o veche sigla egipteana, la dorinta regelui Farouk, ultimul monarh al Egiptului. Acesta a fost un colectionar de ceasuri rare, pasiune pe care a capatat-o de la tatal sau, regele Faud.

Ce marca este ceasul scos la licitatie?

Cunoscut este faptul ca regele Farouk era mare fan al ceasurilor Patek Philippe si Vacheron Constantin. Astfel, din colectia sa de ceasuri de firma, este scos la licitatie acest ceas, marca Patek Philippe 1518.

La vremea in care ceasul a fost purtat de rege, „isi permiteau sa detina acest ceas numai membri ai elitei, nobilimii si cei mai importanti clienti ai Patek Philippe”, declara Remy Julia, reprezentant al casei de licitatii Christie’s din Dubai.

Pretul si faptul ca erau ceasuri de editie limitata face ca acest ceas sa fie o adevarata comoara.

Caracteristici speciale pentru ceas

Pe langa faptul ca a apartinut ultimului rege al Egiptului, acest ceas nu este un oarecare alt ceas. Este un model din prima serie lansata pe piata care a combinat functia de calendar perpetuu cu functia cronograf.    

Este un model extrem de complicat, foarte complex, iar afisajul este unul extrem de fin, astfel pretul la care se vinde ceasul putand depasi cu usurinta valoarea sa initiala, poate chiar si de pana la 5 – 10 ori.

Urmariti cu interes licitatia pentru a vedea daca acest Patek Philippe 1518 poate deveni in aceasta saptamana cel mai scump ceas vandut vreodata la o licitatie!