In cazul in care doresti sa folosesti un tip anume de balustrada, pentru un efect vizual sporit,care nu incarca spatiul, dar permite o luminare completa a scarilor sau spatiilor unde este montata, atunci cu siguranta trebuie sa apelezi la o balustrada inox sticla .

Pentru a putea beneficia de o siguranta sporita, sticla folosita pentru acest gen de balustrade este securizata si laminata, putandu-se alege intre doua variante diferite: complet transparenta sau opaca sau colorata, aceasta din urma fiind preferata celor ce isi doresc mai multa intimitate, sau in cazul in care sunt copii mici sau animale, acestia sa o poata vedea pentru a nu provoca accidente .IMG 20170504 WA0000

Modalitatile de prindere ale acestor balustrade se poate imparti in doua categorii, astfel:

– balustrada din inox cu prindere laterala, este folosita aceasta metoda atunci cand scara nu permite, din cauza spatiului stramt, ca sa fie efectuata montarea pe treapta, in acest fel se poate monta pe lateral.

– balustrada de inox cu prindere pe treapta scarii,  dar prin folosirea acestei metode se va ocupa din spatiul destinat trecerii o distanta de aproximativ 5 centimetri de la marginea treptei, iar data portiunea destinata trecerii este destul de mica, nu este recomandat aceasta metoda de prindere.

Aceasta balustrada de inox cu sticla este recomandata sa fie folosita pentru constructia scarilor interioare sau pentru balcoanele casei, aceste elemente de decor putand satisface cele mai pretentioase gusturi, toate acestea fiind realizate printr-o tehnologie avansata care aduce de la sine o calitate de exceptie.

Care sunt avantajele balustradelor din inox?

Printre avantajele balustradelor cu inox, trebuie neaparat specificat faptul ca este un element ce decoreaza casa, cladirea de birouri sau balcoanele, reusind sa adauge un plus de modernitate si de eleganta.

Adaugarea sticlei sau a altor decoratiuni duce la sporirea design-ului si la inbunatatirea aspectului casei, la fel de bine putand adauga o nota de originalitate si unicitate in cazul in care se personalizeaza in functie de dorintele clientului.

Aceste balustrade sunt extrem de durabile, datorita faptului ca nu corodeaza, nu ruginesc si va fi foarte usor sa isi mentina lustrul pentru o perioada mare de timp, de aceea din ce in ce mai multi oameni ajung sa isi doreasca acest gen de balustrada.

Se poate spune ca datorita calitatii si rezistentei de care da dovada, balustrada de inox va fi o investitite sigura si inteligenta, pe scurt o investitie ce merita

Care sunt metodele de intretinere?

Inoxul este acel material ce nu necesita vopsire sau orice alta metoda de intretinere cu substante, fiind suficienta o curatare cu apa calda si sapun , care apoi necesita clatire si stergere cu o carpa moale din microfibra.

Este foarte important insa sa nu se foloseasca produse care contin clor sau acid,ori substante abrazive sau bureti de sarma, deoarece pot duce la zgarieie, ceea ce va duce pe viitor la aparitia ruginei. De fiecare data cand balustrada de inox este spalata, aceasta trebuie clatita deoarece se poate pata suprafata inoxului, Daca  se afla la exterior, aceasta poate fi clatita cu un furtun cu apa, iar daca este situata in interior este suficient daca este stearsa cu cun prosop imbibat in apa.