Indiferent dacă exersati pentru noul dumneavoastra salon de infrumusetare sau pur și simplu urmeaza sa aveti o petrecere in pijamale cu multe prietene, daca stii să faci manichiura si pedichiura perfecte, poti ajuta invitatii să se relaxeze si sa se simte bine și in acelasi timp iti vei îmbunătăți o abilitate. Puneți niște muzică, pregatiti ustensilele de unghii și să începem.

Untitled collage Pregătirea unghiilor

Strânge in jurul tau tot ce ai nevoie. E bune sa ai toate instrumentele aproape pentru a nu fi nevoit sa te ridici si sa te invarti pentru a gasi un lucru- vor fi toate la indemana. Veti avea nevoie de urmatoarele:

  • O bază de unghii, oja de unghii și stratul superior de protectie
  • Acetona
  • Betisoare de vata
  • tavă mică, cu apă caldă și săpun
  • Crema hidratanta
  • Foarfece de unghii
  • Pilă de unghii
  • Instrumentul pentru impins cuticule\ forfecuta de indepartat cuticulele

Indepărtați orice lac de unghii existent deja.

Luați câteva dischete de bumbac si înmuiați-le într-o soluție de îndepărtare a lacului de unghii. Ștergeți usor oja asigurandu-va că stergeti si în colțuri. Apoi, spalați mâinile repede pentru a scăpa de miros. Este mai bine să utilizați 100% acetonă. O să miroasă putin neplacutdar asta se va rezolva cu ușurință cu săpun și apă. Acetona pura 100%  face ca treaba să meargă mult, mult mai repede.

Umpleți un castronel cu apa si spuma.

Luați un castronel și umpleți-l cu apă caldă (asigurați-vă că nu este prea fierbinte). Adăugați un săpun blând, care miroase bine și hidratează pielea. Acest lucru va ajuta cu mirosul de acetonă și va va face mai usoara indepartarea pielii moarte de pe unghii și a cuticulelor.

Dacă doriți și aveți unul disponibil, vă recomandăm să folosiți un burete de scrubbing alaturi de săpun și apă caldă. Aceasta exfoliază pielea și o lasă luminoasa și strălucitoare.

Îndepărtați cuticulele

Utilizați un dispozitiv de tăiere special pentru a tăia pielea din jurul unghiei. Dar fiti atente – daca veti fi prea dure puteti provoca sângerarea cuticulei.

De asemenea, puteți utiliza un gel de îndepărtare a cuticulelor. Acesta este un lichid care ar trebui lăsat pe piele doar pentru câteva secunde. Acesta inmoaie pielea moartă, făcând-o mai ușor să iasă. Luati-va timpul necesar. Nu vrei să o faci atât de repede încât să taie pielea și să cauzezi răni, dar nu vrei să o faci nici prea încet, pentru ca cealaltă parte sa înceapa să se ridice. După câteva minute, puteți să luați cealaltă mână din apă, sa repetati procedura si să o uscați. Împingeți cuticulele persoanei înapoi. Utilizați un instrument de cuticule de cauciuc și împingeți cu atenție cuticulele înapoi. Acest lucru va face ca unghiile să pară mai lungi și mai curate. Asigurați-vă că toată pielea liberă este îndepărtată și faceti asta ambelor mâini o singură dată.

Unii oameni preferă să hidrateze cuticulele după această etapă. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că ștergeți orice reziduu cu unelte de lustruit înainte de a începe să pictați unghiile.

Daca vi se pare ca timpul dumneavoastra nu va permite, programati-va la cel mai bun salon de ingrijire din orasul dumneavoastra si bucurati-va de o manichiura sau pedichiura ca la carte!