Terminând o facultate de profil jurnalistic, posibilitățile de angajare sunt foarte limitate în ceea ce înseamnă presă scrisă. Conceptul de presă scrisă oricum e depreciat în contextul în care mass-media se transformă în online media. Metamorfoza presei scrise trebuie să ducă, bineînțeles, și la transformarea ocupațională a absolvenților acestei direcții. Prin urmare, am considerat ca fiind o bună variantă de „supraviețuire” un start-up dedicat restaurantelor de evenimente.

De ce tocmai această nișă în online?

O idee pe care am apreciat-o în cadrul facultății a fost aceea că o specializare, sau mai bine zis o hiper-specializare, poate aduce în timp o rată de reușită mai mare decât o orientare profesională în care subiectul cunoaște un pic din toate. Prin urmare, ideea mea de-a face un ghid online al localurilor în care se organizează nunți. botezuri și evenimente corporate mi se pare de bun augur.

Primul lucru pe care l-am încercat a fost acela de-a sonda piața. De-a vedea daca cererea este balansată de o ofertă pe măsură. Am considerat că un bun reper în această direcție este Trattoria Buongiorno, un restaurant de evenimente din București în care eu am fost invitat la câteva evenimente. Prin urmare, am cules câteva informații din interior pentru a mă lămuri în privința target-ului pe care-l are un astfel de restaurant de evenimente. Ținta lor este foarte bine definită, beneficiarii serviciilor sale având de cele mai multe ori recurență în organizare de evenimente. Ideea de promovare online mi-a fost confirmată și de cei de la restaurantul Trattoria Buongiorno, foarte mulți noi clienți de-ai lor trecându-le pragul după ce-au citit recenzii online despre local. Site-ul acestora, trattoriabuongiorno.ro, este de asemenea un bun punct de reper pentru a interacționa online cu clienții fidelizați.

Prin urmare, mi s-a confirmat ideea că o aplicație web care să cuprindă un catalog cu restaurantele de evenimente este binevenită pe piață.