Jucaria de tras sau de impins de la Iaia.ro este un insotitor indispensabil al copilariei si cel mai important prieten al copilului mic.  Inca din primul an de viata acest tip de jucarie ocupa un loc special printre obiectele din jurul copilului. Practic, in toate  timpurile a existat traditia de a purta jucarii trase sau impinse de copii.  Bineinteles, multi dintre noi am uitat ca in primii ani de viata trageam dupa noi o masinuta sau impingeam un fluture care batea din aripi in momentul in care mergea impins pe rotitele lui. 585

Acest lucru este valabil si acum pentru copiii nostri. Sarcina acestor jucarii este de a extinde experienta senzoriala a copilului, atragand atentia asupra abilitatilor sale necomplicate: forma, culoarea, sunetul si miscarea. Jucariile trase sau impinse sunt studiate foarte atent de copii. Scopul principal al acestor jucarii este de a preveni plictiseala si de a trezi curiozitatea, alimentand primele manifestari ale activitatii de mers si coordonare ale copilului.

Adultii sunt, de asemenea, atrasi de jucarii, dar natura interesului unui adult fata de cea a unui copil, este diferita din punct de vedere a avantajelor. Adultii sunt mult mai atrasi de caracteristicile estetice, fiabile, precizie si expresivitate artistica. Copilul este interesat de aspecte foarte diferite ale jucariei. El nu cunoaste inca simtul valorii in sine. Pentru un copil, nu conteaza ca fluturasul sau masinuta pe care o impinge sau o trage face parte dintr-o colectie sau dintr-o serie de jucarii, ci mai degraba este mult mai preocupat de ceea ce se poate face cu ea.

Jucarie de tras sau de impins

Vorbind despre jucariile de tras- impins, acestea trebuie sa fie usor de manevrat, rotile trebuie sa se roteasca usor si nu prea repede. Unele modele sunt impinse in partea din fata copilului, in timp ce altele sunt trase cu ajutorul unui snur. Indicat ar fi ca la inceput, copilul sa vada jucaria si sa o impinga si apoi pe masura ce acesta invata sa mearga, sa i se de-a o jucarie ce poate fi trasa.

Spunem acest lucru, deoarece la inceput copilul va fi foarte interesat de jucaria lui si va dori sa o aiba in vizorul sau. Daca jucaria este trasa, copilul care inca nu stie sa mearga pe propriile picioare, va trebui sa se uite inapoi pentru a vedea cum aceasta actioneaza. Acest lucru nu-i va fi un suport la mers, ci din contra il va incurca. Daca varsta copilului este mai mare, atunci acesta poate beneficia de ambele jucarii, fie ca este trasa, fie ca este impinsa.

Jucariile de tras-impins sunt de diferite tipuri si forme, cum ar fi animale, pasari, flori, masinute, trenulete, camioane cu remorci si multe altele. Unele dintre acestea prezinta un baston care este prins de jucarie pentru ca aceasta sa poata fi impinsa. Altele nu prezinta acest baston, ci un snur pentru a putea fi trase. Copilul urmarind o actiune atat de interesanta pentru el, isi va da seama destul de repede ce anume cauzeaza miscarea jucariei, concentrandu-si atentia pe ea si procedand la mers. Drept rezultat, jucaria sa il va face sa o urmeze, si astfel, sa faca chiar primii pasi si sa-si coordoneze miscarile.