Email marketing-ul inseamna promovarea unui produs cu ajutorul trimiterii de mailuri. Se poate face atat prin mailul de yahoo, dar si prin gmail, serviciu de la Google. Pana la urma nu are o mare importanta acest lucru.

Email marketing este un concept de promovare online ceea ce inseamna ca trebuie sa aduca niste beneficii. Presupune trimiterea de mailuri, de catre persoane specializate, care au primit o educatie in acest sens. Mai exact, conceptul de promovare prin email marketing poate fi studiat la facultate, cum sunt cele de marketing ori la relatii publice. Aici studentii invata notiunile de baza despre marketing, dar invata si despre fiecare ramura in parte, cum este email marketing.

Email marketing respecta cererea clientului

Mailurile trebuie sa fie scrise in functie de ceea ce doreste clientul. Tot ele decide si carui public se adreseaza sic at de dese sunt mailurile, adica de cate ori pot fi trimise in timpul saptamanii. Poate fi vorba despre email marketing care promoveaza trimiterea de mesaje zilnice sau de email marketing care promoveaza trimiterea de mesaje saptamanale. Ori doar de cateva ori pe luna, in anumite zile. Repet, clientul acestui serviciu este cel care ia decizia finala.

Cum se procedeaza, ca sa ai rezultate bune

Strategia acestei promovari online  se bazeaza pe faptul ca orice persoana este atenta la mailurile pe care le primeste, deci email marketingul se bazeaza sip e acest lucru destul de mult. Este necesar ca persoanele care trimit mailurile sa dea un titlu captivant emailului, astfel incat destinatarii mailurilor sa fie tentati sa deschida mesajele si sa nu le stearga direct sau sa se dezaboneze de la serviciul acesta.

Astfel, este important, in email marketing, ca mesajele sa fie citite. Pot fi mesaje care sa contina promotii online, dar si ultimele noutati in materie de moda, daca mailul este trimis din redactia unei reviste de fashion. Aceasta metoda este folosita la scara larga, nefiind deloc greu de utilizat si nici una foarte scumpa, cum de exemplu sunt campanile publicitare.