Bicicletele vintage sunt la mare căutare în zilele noastre, dar nu oricine își permite să achiziționeze, să restaureze sau să întrețină un astfel de model. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care și-au dus hobby-ul la un alt nivel și au pornit pe drumul achiziționării de biciclete vintage, fie pentru uzul propriu, fie doar pentru expoziții și parade.

Bicicleta Pliabila DHS Folding 2095 Acestea fiind spuse, dacă te numeri și tu printre aceste persoane ori dacă ești abia la început în acest domeniu, iată ce ar trebui să știi despre alegerea celei mai bune biciclete vintage dintr-un magazin de biciclete.

1. Vitezele și cablurile de frânare

Dacă alegi să cumperi o bicicletă deja restaurată, ai grijă să verifici ca toate elementele de siguranță și care asigură buna funcționare a acesteia să fie schimbate.

În cazul cablurilor de frână este ușor să îți dai seama dacă au fost schimbate sau nu. Cele vechi pot fi ruginite și cu semne clare de uzură, așa că nu te poți înșela cu privire la acest aspect. În ceea ce privește vitezele, acestea trebuie verificate neapărat la un mecanic, pentru a te asigura că funcționează corespunzător. Aceste funcționalități sunt esențiale pentru siguranța ta, așa că e bine să depui efortul necesar pentru a te asigura că totul e în ordine.

2. Roțile și anvelopele

Roțile trebuie să fie în perfectă stare, cu toate spițele la locul lor. Dacă le învârți – și e îndicat să faci asta – acestea nu trebuie să opună niciun fel de rezistență și să nu scoată zgomote de genul scârțâiturilor sau altele asemenea.

În ceea ce privește cuciucurile și acestea trebuie să fie în stare perfectă, fără peticiri și cocoloașe. În plus, striațiile nu trebuie să fie tocite astfel încât să fii nevoit să le schimbi la scurt timp după achiziționare.

3. Cadrul

Dacă a fost recondiționat, este posibil ca micile fisuri să fie acoperite de vopsea, însă defectele mai mari pot fi observate dacă te uiți cu atenție. Un alt indiciu la care să fii atent și care poate indica anumite probleme, sunt încrețiturile de vopsea. Acestea pot fi cauzate fie de o restaurare îndoielnică, fie de un material de proastă calitate.

4. Aspectul general

Bicicleta Pliabila Silverback Soto

 

Dincolo de detaliile pe care trebuie să le verifici pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere, și aspectul general al bicicletei poate reprezenta un indiciu în acest sens. O restaurare neglijentă se va vedea în aspectul final al bicicletei și aceasta va arăta mai mult ca o bicicletă veche, cârpită, nu ca una vintage, perfect recondiționată.

Așadar, dacă ai de gând să cumperi în curând o bicicletă vintage, ia în calcul și aceste informații înainte de a lua decizia finală. Ponturile de mai sus pot face diferența dintre tine fericit, bucurându-te de cea mai frumoasă bicicletă din cartier și dintre un tu, nefericit, neștiind cum să îți recuperezi banii cheltuiți fără folos.