Ce este influencer marketing și cu ce te ajută să știi asta?

de | apr. 2, 2018 | Servicii

Influencer marketing este ultimul trend în materie de marketing și nu dă semne că ar putea să îi scadă din popularitate prea curând. Și pe bună dreptate. Acest gen de marketing dă rezultate uimitoare peste hotare și a început, destul de timid, să prindă și la noi în țară.

Așadar, te-ai întrebat ce înseamnă influencer marketing și cum poate acesta să te ajute în afaceri? Află răspunsurile la aceste întrebări, dar și la altele, citind articolul de mai jos sau intrand pe site-ul Lead Magnet.

Înainte de a începe însă cu abordarea problemei, să lămurim mai exact la ce anume ne referim cțnd spunem influencer. Aceasta din urmă este o persoană ce are abilitatea, prin celebritatea de care se bucură, de a influența comportamentul altor persoane. Un exemplu bun în acest sens sunt ”vedetele” de pe Instagram. Persoane care se bucură, dintr-un anumit motiv, de o mare popularitate în social media.

Atunci când alături ce doi termeni, influencer și marketing, rezultă că un influencer va fi ”folosit” pentru a promova un anumit produs ori serviciu. Și o va face bine, evident, avînd în vedere puterea de convingere pe care o are asupra celor ce o/îl urmăresc.

În plus, mai trebuie menționat și faptul că acest tip de marketing se împarte în două mari categorii: social media marketing și content marketing. Așa cum probabil ai dedus și din denumire, prima categorie se referă la promovarea unui produs și atragerea de trafic prin intermediul rețelelor de socializare. Pe de altă parte, cea de-a doua categorie, este un tip de marketing care se bazează pe crearea de conținut care nu este dedicat neapărat promovării unui produs.

De ce să alegi influencer marketing atunci când pui la punct o campanie de marketing?

Păi, în primul rând, deoarece este autentic. Și care e cuvântul de bază în marketingul de azi? Autenticitate, ai ghicit. Și transparență. Așadar, dacă vrei să atragi mai mult trafic către site-ul tău, nu ar strica să apelezi la o astfel de strategie.

În al doilea rând, acest tip de marketing merge direct la țintă. Și aici ajungem și la partea în care explic cum alegi un influencer, sau mai mulți, pentru a derula o campanie. Știi care este audiența ta, căror tipuri de oameni de adresezi? Atunci vei ști și cum să îți alegi influencerii.

De exemplu, dacă vinzi accesorii pentru bebeluși, unde ai putea mai bine să te promovezi? Evident, pe blogurile de mămici ori prin intermediul unor mame care au un cuvând de spus în mediul online, fie că este vorba despre vedete ori profesioniști într-un anumit domeniu.

Așadar, dacă te-ai săturat să plătești reclame prin ziare, radio ori tv fără să obții rezultate notabile, poate ar fi cazul să încerci și varianta de promovare cu ajutorul influencerilor din online.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]