Ochii sunt oglinda  sufletului, asa se spune, iar noi trebuie sa avem in vedere faptul ca niste ochi frumosi si interesanti atrag cu siguranta atentia celorlalti. Putem adauga dramatism, expresivitate, magnetism privirii noastre si toate astea cu un singur produs, tus pentru ochi .

liquid eyeliner paese
Tusul de ochi este un produs cosmetic lichid, care este prevazut cu o pensula subtire,foarte fina, cu ajutorul careia putem trasa modelul pe care ni-l dorim pe pleoape. Este ceva mai pretentios in aplicare fata de creionul dermatograf si necesita mult mai mult exercitiu pentru o aplicare corecta. Acesta se foloseste doar pe pleoapa superioara, pe cea inferioara trebuind sa folosim creionul dermatograf. Pentru a putea rezista mai mult timp machiajul, este necesar ca dupa aplicarea fondului de ten, fata si pleoapele sa fie pudrate.

Ce tipuri de tusuri de ochi gasim?

In functie de modul in care pot fi aplicate si textura acestora, se poate alege din mai multe variante, printre care:
– tusul creion, este folosit in principal de femeile care nu au experienta necesara si indemanarea de a trasa si folosi tusul lichid. Acesta tinde sa fie mai moale decat cel lichid sau se gaseste sub forma de gel.
– tusul stilou, este aproape identic cu modelul anterior, singura diferenta fiind ca tusul se afla in interiorul aplicatorului
– tusul lichid, are nevoie de multa precizie pentru a-l aplica, iar pensula este foarte subtire
– tusul gel, este mai usor de folosit decat tusul lichid si il gasim in sticlute mici.

In cazul in care nu ai mai folosit tusul de ochi pana acum, dar doresti sa inveti sa te machiezi mai sofisticat, este momentul sa iti explic cum il poti aplica pentru un machiaj ce poate fi purtat la birou, la plimbare sau cumparaturi ori la iesirile cu prietenii. Cel mai simplu este sa aplici tusul printr-o tusa simpla si subtire, incepand din mijlocul pleoapei superioare si trasand linii scurte, cat mai aproape de baza genelor. Apoi, cu pensula se va face o linie continua deasupra, lungind putin linia de tus in exteriorul ochiului. Dupa aplicarea tusului de ochi este suficient sa folosesti un rimel pentru gene curbate si trebuie sa ai in vedere ca atunci cand alegi sa iti pui in evidenta ochii, pentru buze nu trebuie sa folosesti culori intense.

Tusul de ochi este cunoscut pentru celebrul „ochi de pisica” sau „coada de randunica”, care este de asemenea purtat cu mandrie de foarte multe vedete mondene. Cu putin exercitiu si mai multa practica zilnica, poti ajunge in curand sa porti un super make-up realizat de tine acasa. Pentru celebrul „ochi de pisica” se traseaza o linie de tus, aproape de gene, incepand din interiorul pleoapei superioare si pe masura ce ajungi la exteriorul ochiului, trebuie sa folosesti doar varful pensulei, pentru a crea o coada bine definita. Este look-ul care ofera celei ce il poarta eleganta si senzualitate si pare ca va fi mereu la moda.

Pentru perioada de vara, este foarte original sa apelezi la tusul colorat. Inainte de aplicarea acestuia, trebuie sa folosesti un corector bun si un fard de pleoape nud pentru a atenua imperfectiunile pielii.  Pentru acest machiaj ai nevoie de doua tusuri de ochi in culori diferite, dintre care unul sa fie negru, cu care trasezi o linie subtire din coltul interior catre cel exterior al ochiului.  Cel de-al doilea tus se aplica chiar deasupra liniei negre. Pentru acest model trebuie avut grija ca nuanta aleasa trebuie sa se asorteze cu culoarea ochilor tai. Astfel, pentru ochii albastri alege un tus albastru sau auriu, pentru ochii verzi alege un tus verde sau mov, pentru ochii negri trebuie sa alegi albastru, verde, argintiu sau roz, iar pentru ochii caprui poti opta pentru un tus maro, verde sau auriu.