Te-a prins microbul mersului cu bicicleta, dar nu știi exact ce tip ți se potrivește cel mai bine? Află în cele ce urmează câteva sfaturi utile despre cum să faci alegerea cea mai potrivită.

În primul rând, înainte de a începe efectiv căutările trebuie să răspunzi la întrebarea ”Pe unde voi merge cu această bicicletă?”. Așadar, în funcție de tipul de traseu pe care vei merge, vei ști spre ce tip de bicicletă să-ți îndrepți atenția. Poate fi vorba de o bicicletă de competiții, de oraș sau de munte. Poate una electrică ori una hibrid care poate fi folosită pe mai multe tipuri de teren.

Odată ce ai stabilit traseul pe care îl vei parcurge gel mai des, ești pregătit să alegi și tipul ideal de bicicletă. Iată care ar fi cele mai importante specificații pentru fiecare tip în parte.

1. Cruiser

Acest tip de bicicletă este unul dintre primele modele de biciclete din lume, ce a devenit celebru în anii `30 . Și nu degeaba. Este ușor de condus și întreținut. Acest tip de bicicletă este potrivit pentru oraș, dar și la trasee mai lungi, relaxante. Chiar dacă modelele mai noi sunt construite cu tehnologii îmbunătățite și pot fi folosite chiar și la competiții, dar în general bicicletele de tip cruiser sunt destinate exclusiv traseelor din oraș.

2. Mountain bikes

Acestea, așa cum le spune și numele, bicletele mountain bike, sunt special create pentru a parcurge trasee mai dificile, montane. Cauciucurile acestora sunt mai groase, iar roțile de obicei de 26-29 inch grosime. Astfel, cu cât roțile sunt mai groase, cu atât aceste biciclete pot face față unor competiții mai acerbe pe terenuri cât mai accidentate.

ghid achizitie MTB

Suspensiile acestora sunt extrem de eficiente, special concepute pentru a absorbi șocurile pe care le-ai putea simți în timpul săriturilor și parcurgerea traseelor foarte accidentate. De asemenea, acest tip de biciclete au niște frâne foarte bune și mai multe viteze și sunt suficient de confortabile pentru a putea fi folosite și prin oraș.

3. Cursiere

Acest tip de bicicletă este foarte ușor și este special conceput pentru traseele line, de șosea, și poate atinge viteze mai mari față de bicicletele de munte, de exemplu. Coarnele sunt joase, astfel încât sunt potrivite pentru o postură a corpului pe care o adopți atungi când vrei să pedalezi cu mai multă viteză. Dacă ai probleme cu spatele ori dacă nu ești fan al vitezei (dacă o folosești în oraș sigur nu vei putea să mergi așa), atunci bicicleta cursieră nu e pentru tine. La fel și dacă nu participi la competiții de ciclism, unde cursierele sunt un must.

4. Biciclete hibrid

O combinație între bicicletele de munte și cursiere, bicicletele hibrid oferă toate avantajele și dezavantajele celor două tipuri. Așadar, dacă vrei să folosești bicicleta atât în oraș, pentru mers la serviciu, cât și în parcurgerea unor trasee montane nu foarte dificile, atunci bicicleta hibrid reprezintă alegerea potrivită pentru tine.