Cosmeticele profesionale și alterarea percepției

de | mart. 30, 2018 | Fashion

În zilele noastre, fizicul  a devenit extrem de important, iar înfățișarea a început să ne preocupe mai mult și mai mult și mai mult. Însă odată cu evoluția trendurilor, au evoluat și produsele care să ne ajute să fim la curent. Cosmeticele profesionale de calitate nu doar că reușesc să te scutească de grija imperfecțiunilor, dar pot să schimbe starea de spirit și vibe-ul pe care îl transmiți.

crema de zi protectiva si reparatoare ten sensibil skin restore

Machiajul, purtat rezonabil, nu neapărat în stilul Lady Gaga, îmbunătățește percepția oamenilor despre cât de plăcută ești, ba mai mult decât atât, despre competențele tale și despre cât de demnă de încredere ești. Dacă nu ne crezi pe cuvânt, în continuare vom prezenta rezultatele unui studiu care confirmă ceea ce deja știm: cosmeticele profesionale fac femeile mai atractive.

Efectul Placebo

Este cunoscut de ceva vreme că fețele simetrice sunt considerate mai plăcute,  sau că oamenii presupun că indivizii chipeși sunt mai de încredere și au intenții bune. S-a demonstrat de asemenea că femeile se simt mult mai sigure pe ele atunci când poartă machiaj, un fel de efect Placebo spun asistenții clinicii de psihologie de la Harvard University.

Până acum însă nu a existat studiu care să analizeze nivelul de capabilitate, încredere sau amiabilitate pe care bărbații îl atribuie femeilor în funcție de machiaj. Până acum. Studiul a fost efectuat de Procter&Gamble și a implicat 25 de subiecți- femei cu vârste cuprinse între 25-50 de ani, americane, afro-americane și hispanice. Acestea au fost fotografiate în 3 ipostaze diferite: cu machiaj natural, profesional și glamour. Deși nu s-au uitat în oglindă, s-a putut observa că atitudinea lor și stilul pe care îl emanau s-au schimbat atunci când au fost machiate profesional, lucru care implicit a afectat și impresiile observatorilor.

Rezultatele studiilor

O sută patruzeci și nouă de oameni, dintre care șaizeci și nouă de bărbați, au putut judeca pe rând fotografiile, câte 250 de milisecunde… suficient cât să își formeze impresia. Apoi, o sută nouăsprezece oameni, dintre care treizeci de bărbați, au putut judeca chipurile din fotografii pentru un timp îndelungat.

Participanții au avut percepții foarte contrastante de la chipul fără machiaj la cel pentru care s-au folosit cosmetice profesionale: aceștia au folosit cuvinte foarte frumoase despre cum ochii și buzele contrastează cu tonul pielii. Fie că au aruncat un ochi peste fotografii sau au avut timp îndelungat la dispoziție pentru analiză, femeile cu look-uri naturale nu au fost percepute la fel de capabile ca cele care purtau un machiaj realizat cu cosmetice profesionale.

Chiar și look-ul glamour a avut rezultate pozitive în ceea ce privește nivelul de competență atribuit, spre surprinderea specialiștilor. Dintotdeauna aceștia au considerat că frumusețea și căutarea ei este doar o nevoie biologică ci și un imperativ cultural. În timp însă au existat schimbări în nivelul de încredere al oamenilor, atât față de sine cât și față de ceilalți. Deci, dacă simțiți vreodată că aveți nevoie de un boost de încredere, poate ar trebui să încercați o schimbare de look.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]