Peeling-ul chimic. Riscuri si beneficii

de | mart. 23, 2018 | Sanatate

Ce isi poate dori cel mai mult o femeie? Cu siguranta fiecare femeie vreo solutii la indemana pentru reintinerirea fetei, solutii ce o pot ajuta sa-si recapete increderea in sine si toate acestea folosind o metoda relativ simpla ce are efecte imediat vizibile. Acest lucru se poate realiza datorita procedurii peeling chimic.

Produs Gama Professional 8801 22 4B PeelPrepSol    Peeling-ul chimic este o procedura dermato-cosmetica, o metoda de intinerire faciala, care presupune indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii, cu ajutorul unei substante chimice si care duce la stimularea regenerarii celulare. Cele mai cunoscute efecte sunt cele asupra epidermei( stratul superficial al pielii), dar exista si proceduri ce modifica structura proteinelor din piele.

Datorita solutiilor care se aplica, se pot diminua sau inlatura anumite imperfectiuni ale pielii, dintre care cele mai importante sunt: ridurile fine de expresie, pistruii, pete cauzate de expunerea la soare sau pete pigmentare,  chiar si leziuni provocate de acnee.
Peeling-ul chimic se vrea a fi o interventie noninvaziva ce are ca scop tratarea imperfectiunilor tenului, in functie de problemele existente si poate face acest lucru datorita gradului de profunzime ales, dar si substantei folosite. Poate fi efectuat in trei variante: superficial, mediu sau profund si in functie de problemele existente acestea pot fi folosite si progresiv, in cazul in care este nevoie.

Foarte important la aceasta procedura este alegerea perioadei din an cand este efectuata, deoarece nu este recomandata in timpul verii, datorita expunerii ulterioare la soare puternic , dar nici in timpul iernii, deoarece zapada reflecta razele UV. De asemenea, aceasta metoda de intinerire nu trebuie folosita pe pielea bronzata.
Aceasta procedura poate fi folosita incepand cu varsta de 17-18 ani, atunci cand este vorba despre tratarea acneei, iar daca vorbim despre ea, ca metoda de intretinere si reintinerire, este cel mai potrivit sa aiba loc dupa varsta de 30 de ani.

Nu exista un tip anume de ten ce nu este potrivit pentru aceasta procedura, totul depinzand de problemele existente  si in functie de varsta, de gravitatea situatiei sau de profunzimea ridurilor, se foloseste una dintre cele trei variante de peeling chimic.

Despre cele trei tipuri de peeling putem mentiona:
-cel superficial, este cel mai indicat persoanelor cu pielea sensibila si se foloseste acid diluat, alphahidroxic, care are rezultate in tratarea ridurilor fine, a urmelor lasate de acnee, a petelor pigmentare sau al pielii uscate. Acest procedeu se realizeaza prin decojirea solutiei de pe fata, o data cu celulele moarte de la suprafata epidermei, stimuland astfel producerea de colagen si elastina
-cel mediu, este folosit pentru semnele mai profunde, cicatrici lasate de acnee, iar datorita acizilor folositi se ajunge la o descuamare a pielii si la o reinnoire a acesteia in 6 zile, procedura fiind sesizabila pentru aproximativ un an.
– cel profund, se foloseste pentru o regenerare integrala a tenului, deoarece solutia patrunde in straturile profunde ale pielii si implica o perioada de refacere de 10 zile. Aceasta procedura poate fi asemanata cu un lifting facial, datorita rezultatelor la care se ajunge.

Exista totusi si contraindicatii pentru folosirea acestei proceduri si printre acestea trebuie specificate:
– alergia la una dintre substantele chimice folosite
-interventii chirurgicale recente
– herpes activ in zona care urmeaza a fi tratata
– insuficienta hepatica sau renala
– sarcina.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]