Ești un începător în ceea ce privește sala de fitness și nu știi ce exerciții trebuie să faci pentru a ajunge să ți se vadă și ție venele? Vrei să ai bicepșii ceva mai bine definiți, dar habar nu ai cu ce să începi? Nu este nicio problemă. Toți am trecut prin asta. Ghidul prezentat în continuare îți va explica modul în care se execută patru dintre cele mai bune exerciții pe care ar fi bine să le urmezi dacă dorești brațe mai bine conturate.

1 73 6

Aceste exerciții pot foarte ușor fi executate inclusiv în intimitatea propriei tale case, un set de gantere fiind tot ce ai nevoie.

Flexia antebrațelor. Acesta este considerat de mulți experți și pasionați de body building cel mai important exercițiu pentru dezvoltarea bicepșilor. Există mai multe variante în care îl poți executa:

cel mai adesea vei vedea persoane care execută exercițiul din picioare, cu brațele pe lângă corp, palmele îndreptate spre înainte, flexia fiind executată alternativ, mai întâi cu un braț, urmat de celălalt;
a doua opțiune este cea în care stai pe un scaun, cu spatele drept, mișcarea fiind la fel. Acest exercițiu este mai bun în opinia multora, pentru că nu poți trișa, folosindu-te de alți mușchi din corp pentru a te ajuta;
în același timp, există și o a treia variantă, în care ridici simultan ambele mâini, dar este de preferat să nu încerci tipul acesta de antrenament până nu stăpânești bine mișcările.
Flexiile pe genunchi. Acest exercițiu lucrează bicepsul exterior dându-i acestuia un aspect mai bombat. Este foarte important ca la executare, care este asemănătoare variantelor de mai sus, diferența constând în poziționarea cotului, care este fixat pe partea interioară a genunchiului., să păstrezi spatele drept și să nu folosești corpul pentru a ridica ganterele. Fă mișcarea lent și concentrat, nu mișca piciorul de sprijin și, la fel ca mai sus, nu forța cu greutăți de fitness prea mari.

Ciocane. Acest tip de antrenament este foarte important pentru definirea bicepsului exterior. Este executat asemănător cu flexiile, diferența fiind că palmele sunt îndreptate spre corp. Cotul îl ții fix, iar bicepsul încordat pe toată durata exercițiului, atât la coborâte, cât și la urcare. Executat corect, întărește și antebrațul, dar nu trebuie exagerat cu greutățile, pentru a evita eventualele accidentări.

Flexii Arnold. Este, de asemenea, apropiat ca execuție cu primul exercițiu prezentat, doar că trebuie să stai aplecat, cu spatele drept și încordat pe toată durata exercițiului. Cotul îl ții perpendicular cu solul si nemișcat. Mișcarea o faci lent, strângând bicepsul în momentul în care ridici greutatea. Ai grijă să controlezi foarte bine și pe negativ.

Toate aceste exerciții sunt foarte bune pentru dezvoltarea bicepsului și sunt ușor de executat inclusiv de acasă. Nu uita, și acest mușchi, ca oricare altul, se lucrează în timp. Nu trebuie îl rupi, folosind greutăți de fitness foarte mari încă din prima zi.