Cea mai apreciata metoda pentru decorarea ambientala prin iluminare se poate pune acum in practica prin montarea de banda led. Pentru reusita estetica si protejarea intregii instalatii producatorii indica folosirea de profil aluminiu banda led ce reprezinta o varianta sigura si pentru extinderea duratei de utilizare a instalatiei.

profil aluminiu semicilindric

Ce este acest profil si cum actioneaza in cadrul unui montaj?

Acest profil aluminiu banda led se constituie in primul rand intr-un suport pentru metrajul de banda led ce urmeaza sa fie instalat. Proiectarea sa a fost in asa fel gandita incat oricare banda led ar fi inserata in spatiul destinat va fi perfect sustinuta si astfel se elimina dificultatile care survin la montaj. Estetica este in acest mod sustinuta la cel mai bun nivel pentru ca nu veti dori niciodata sa vedeti cum in anumite locuri banda led este cazuta si ar putea fi smulsa, rupta sau chiar strivita.

Am doilea aspect care vine la pachet odata cu folosirea de profil aluminiu banda led este legat de posibilitatea continua de disipare a caldurii ce este produsa de led-urile din componenta benzii. Nu este vorba despre un nivel ridicat de caldura, insa prin insumare si in conditii de utilizare la temperaturi interioare sau exterioare ridicate aceasta poate afecta durata de viata a benzilor cu led. Aluminiul este cel mai des si eficient metal utilizat pentru dispersarea caldurii emisa de un circuit electronic si ca atare si banda led se incadreaza perfect pentru aceasta solutie tehnica.

In privinta posibilitatilor de montaj versiunile de profil aluminiu banda led acopera toate situatiile pe care le veti intalni atunci cand ati deschis un astfel de proiect. Exista profil aluminiu banda led care se va mula perfect pe colturi de 90 de grade pentru schimbarea directiei de instalare, profil aluminiu banda led care se preteaza la montarea aplicata pe o suprafata plana, profil aluminiu banda led care este conceput pentru instalare incastrata, precum si profil aluminiu banda led pentru trepte sau pentru banda led suspendata.

banda led

Achizitonarea metrajului necesar pentru banda led ce va fi instalata se poate face simultan cu necesarul de profil aluminiu banda led, dar si cu restul de dispozitive electronice ce sunt asociate cu iluminarea decorativa cu banda led.

Un magazin specializat este cel mai indicat loc pentru astfel de cumparaturi, iar facilitatile precum accesarea unui configurator online pentru necesarul de produse in iluminarea decorativa cu banda led, nu poate decat sa va incante si in special sa nu va lase sa gresiti in timpul cumparaturilor.