Conform unor studii de specialitate, 8 din 10 romani au suferit cel putin odata de dureri de spate. Ei bine, la 1 din 5 acestea s-au transformat chiar in hernii de disc sau dureri cronice, resimtite pe perioade mai lungi de 3 luni.

In cazul acesta treburile deja se agraveaza, iar medicii spun ca o hernie de disc netratata la timp poate duce la paralizie. Iar aceasta se va trage dintr-o simpla durere de spate banala. Iata asadar ce se poate intampla daca nu tratam la timp durerile banale de spate.

Declaratiile medicilor specialisti cu privire la durerile de spate

Durerile de spate sunt din ce in ce mai intalnite in zilele noastre. Acest lucru se datoreaza stilului de viata, dar si in mare parte pozitiei corporale pe care o avem cu totii la job (cel putin in cazul celor care lucreaza in birouri).

Se stie faptul ca durerile de spate sunt boala cea mai des intalnita in acest secol, alaturi de depresie. Insa acestea pot degenera rapid intr-o hernie de disc. Ce spun specialistii cu privire la aceasta?

„Diagnosticul de hernie de disc este pus de catre chirurgii cerebro-neuro-spinali si tratamentul este efectuat de catre aceiasi specialisti. Datorita tehnologiei sanitare avansate in zilele noastre, se asigura un grad mare de succes in operatiile de hernie de disc si pacientii se intorc la viata lor normala in cel mai scurt timp. Insa in situatiile celor care au nevoie de operatie si fug de operatie, care nu se trateaza sau care amana tratamentul, exista riscul de a ramane paralizati”, spune doctorul Ümit Kepoğlu, specialist in neurochirurgie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Nu-i de joaca cu hernia de disc! Aveti grija si evitati principalele cauze care o pot declansa pe aceasta

Hernia de disc este o afectiune ce apare ca urmare a insuficientei functionale a mijlocului. Altfel spus, toata lumea care are insuficienta functionala la mijloc prezinta riscul de a face hernie de disc.

Insa aceasta se poate instala si in urma stilului de viata neglijent. De exemplu, atunci cand va expuneti excesiv zona lombara la frig sau cand ridicati greutati mult mai mari decat limita stabilita de medici.

Daca nu veti avea grija de dumneavoastra si nu veti evita aceste probleme, exista un risc suplimentar sa va treziti ca nu va mai puteti misca, datorita unor dureri de spate insuportabile. Ei bine, acestea nefiind tratate la timp pot degenera in hernie de disc, iar aceasta din urma nefiind tratata corespunzator, puteti ramane paralizati.

Informati-va la medici de specialitate pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect si protejati-va impotriva factorilor de risc!