Intre metodele cele mai simplu de pus in practica pentru obtinerea unei decoratiuni in stil retro este folosirea de cablu textil pentru conectarea unui bec vintage. Valorizarea simplitatii este cel mai indicat lucru pe care il puteti realiza atunci cand sunteti atrasi de imprimarea stilului retro in cadrul amenajarilor interioare. Cu foarte putin se poate obtine extrem de mult la nivelul perceptiei, iar iluminarea decorativa cu becuri si accesorii in stil vintage pot fi exploatate pe masura.

cablu textil rasucit

Ce este si cum ajuta un cablu textil in aceasta situatie?

Producatorii au pornit de la ideea reproducerii in totalitate, insa cu materiale si tehnici moderne de prelucrare industriala, a intregului efect retro al anilor in care becurile Edison si tehnica lor de instalare erau prezente in tot mai multe locuinte. Astfel, in acele vremuri, sigura modalitate de izolare suplimentara a cablurilor electrice era trecerea lor printr-un „tub” de material textil impletit care juca rolul de izolator exterior.

Pentru ca ulterior acel tip ce izolator a fost inlocuit de materile sintetice, prezenta unui cablu electric protejat cu material textil s-a pierdut, insa astazi datorita reaparitiei becurilor vintage cu tehnologie moderna s-a ajuns la concluzia ca este necesara repunerea in productie a celebrului cablu textil.

Prin urmare aveti acum la indemana cel mai usor mod prin care veti aduce in incaperi iluminarea retro cu bec vintage montat direct prin intermediul unei dulii si a metrajului de cablu textil pe care doriti sa-l folositi.

Varietatea produselor de acest tip este in continua crestere si le puteti gasi in acelasi magazin de specialitate de unde cumparati primul bec Edison pentru a experimenta designul interior cu aceast tip de sursa de iluminat. Este disponibil asadar cablu electric textil de culoare negru, rosu, alb si negru, maro, in varianta simpla sau in variata rasucita, dar si cablu textil din material natural iuta.

Am amintit despre metrajul de cablu textil pe care alegeti sa-l cumparati. Pentru ca un bec Edison nu comporta o greutate ce nu ar putea fi sustinuta de un astfel de cablu electric si pentru ca flexibilitatea cablului este foarte buna, puteti crea diferite bucle din metrajul suplimentar de cablu textil si muta oricand in alta pozitie supendata pozitia duliei ce tine becul vintage.

vintage 3

Asamblarea duliei la cablu textil si mai apoi conectarea la sursa de tensiune trebuie sa o realizati cu multa atentie si cu deconectarea de la panoul electric a circuitului la care lucrati. Nu incercati astfel de lucrari atat timp cat nu sunteti in masura sa va asigurati siguranta, sau nu aveti sculele necesare. Mai curand veti cumpara toate materialele, urmand sa solicitati un tehnician profesionist in domeniul electric. In mod cert manopera este convenabila, se executa rapid, iar rezultatele de montaj pentru un cablu textil si un bec vintage vor fi cel putin placute in utilizare.