Tehnica SEO si construirea de linkuri in jurul unor cuvinte-cheie reuseste sa mentina multe site-uri si bloguri la un nivel ridicat in ceea ce priveste performanta si profitul in randul afiliatilor. Cu toata cresterea complexitatii modului in care altgoritmii Google reusesc sa filtreze acele texte care contin cuvinte-cheie in exces si care nu contin informatii de calitate pentru cititori, unele texte bazate pe black SEO reusesc sa “treaca” de aceste filtre si sa se pozitioneze (pentru putin timp, ce-i drept, fiind rapid identificate de celelalte programe ajutatoare ale Google) in topul recomandarilor celui mai puternic motor online de cautare. Exista o serie de riscuri la care te supui atunci cand nu respecti normele impuse de catre Google pentru redactarea textelor in care integrezi linkurile si cuvintele-cheie, dar, atat timp cat stii cum sa ocolesti aceste potentiale riscuri, sansele ca al tau continut sa ajunga in topul recomandarilor Google sunt destul de ridicate.

4 greseli incepator marketing afiliat

Abordeaza orice text bazandu-te pe diversitatea cuvintelor-cheie!

Orice strategie a unui afiliat se bazeaza pe identificarea unor solutii online care sa-i ofere in plus in ceea ce proveste pozitionarea la nivel de cautare online din partea motorului Google. O astfel de pozitionare inseamna nu doar click-uri mai multe din partea celor interesati, ci si un plus in fata competitorilor, asa ca incearca sa oferi o diversitate de cuvinte-cheie in continutul oferit cititorilor tai. In plus, pe langa continutul de calitate, care trebuie sa contina atat cuvinte-cheie scurte, cat si lungi, titlul elocvent si o descriere concisa si care sa contina unul sau doua cuvinte cheie va contribui la clasarea continutului cat mai sus in topul cautarilor online ale clientilor pontential interesati.

Nu mai trebuie subliniata importanta pe care o acorda altgoritmii Google continutului de calitate, bazat pe informatii utile, structurate cat mai elocvent si pe originalitate si exprimarea corect gramaticala. Pentru o mai buna optimizare a modului de prezentare a site-ului, integrarea de plugins-uri (daca este vorba despre un site WordPress) este recomandata. In cazul in care un site nu este optimizat corespunzator, sansele ca nivelul de trafic sa atinga o valoare decenta sunt foarte scazute. De aceea, Smush (pentru compresia fotografiilor urcate pe site) sau functiile de utilizare a cache-ului browserului de navigare trebuie sa fie folosite pentru optimizarea site-ului (scade timpul de incarcare, de afisare a continutului, etc.).

Linkurile platite sau cele care provin din cadrul altor bloguri (pe baza de reciprocitate) nu sunt atat de apreciate de catre altgoritmii Google, ceea ce iti poate aduce un minus in clasarea pe o pozitie cat mai ridicata in cadrul topului cautarilor online. Ceea ce este mai grav pentru un afiliat care nu respecta “regulile jocului” este faptul ca acest motor de cautare penalizeaza pe cei care nu se conformeaza acestor bune practici de SEO. Concentrarea eforturilor pe crearea de continut care sa respecte regulile impuse de catre Google, precum si pe linkurile natural integrate intr-un continut de calitate te va ajuta sa-ti construiesti o cariera online in domeniul marketimgului afiliat pe termen lung.