Daca v-ati gandit vreodata ca ar fi foarte dificil de a realiza o iluminare decorativa cu kit banda led RGB, vom incerca sa va aratam ca montajul este simplu si rapid atat timp cat veti respecta cateva reguli.

Primul pas este cel referitor la cumpararea produsului. Aici aveti avantajul direct ca producatorul a inclus in acest kit banda led RGB absolut toate componentele necesare instalarii, incat punerea in functiune sa se faca fara dificultate. De la sursa de alimentare, la controller si banda led si pana la telecomanda sitemului de iluminare, toate articolele sunt prevazute cu inscriptii clare pentru montaj incat sa nu existe nicio problema.

Banda led inclusa este prevazuta cu un sistem dublu adeziv pentru montaj, prin urmare aplicarea se va face usor cu conditia ca suprafata pe care se face instalarea sa fie uscata si curata. Interconectarea componentelor se face in ordine de la sursa de alimentare spre banda led.

Sursa de alimentare se conecteaza la tensiunea uzuala de 220V si va furniza o tensiune redusa pana la 12V pentru alimentarea componentelor. Va fi asezata atat cat este posibil intr-un spatiu pe care nu il tranzitati pentru a nu fi lovita sau smulsa din priza. Controller-ul si banda led dispun de mufe dedicate pentru conectare si trebuie sa retineti ca intotdeauna controller-ul va fi plasat intre sursa de tensiune si banda led.

Verificati inainte de aplicarea benzii cu led-uri daca distanta de conectare pana la controller este potrivita cu lungimea cablurilor. Nu este bine ca banda led sau sursa sa ramana suspendate sau intinse incat sa poate fi smulse de pe pozitie. Daca acest lucru este indeplinit, abia acum puteti aplica pe pozitie acest kit banda led RGB.

Dupa montaj verificati ca toate conexiunile intre componentele noului kit banda led RGB montat sa fie ferme. Acum puneti-l in functiune prin intermediul telecomenzii. Manevrarea acesteia este intuitiva pentru ca tastele sunt concepute special pentru a sugera ce optiuni aveti la indemana. Producatorul arata ca sunt disponibile circa 15000 de cicluri de pornire-oprire a sursei de alimentare, prin urmare a intregului kit banda led RGB, sau circa 20000 de ore de funtionare pentru banda led RGB.

Prin urmare veti avea timp suficient sa va bucurati de cele 60 de led-uri montate pe fiecare dintre cei 5 metri de banda ai acestui kit banda led RGB care funizeaza la fiecare metru de instalatie nu mai putin de 1000 de lumeni. Lumina emisa va fi dispresata intr-un unghi de 120 de grade ceea ce face ca iluminarea sa fie foarte buna.

Daca intentionati sa realizati un proiect individualizat puteti folosi un configurator online pentru asamblarea unui kit banda led RGB, care va sugereaza includerea de profil banda led pentru securizarea instalatiei de iluminare. Acest produs de configurare este gratuit si este pus la dispozitie de magazinul de specialitate de unde cumparati produse pentru iluminarea decorativa.