Un test realizat recent de Bloomberg Global Health a revendicat in 2017 titlul Italiei pentru cea mai sanatoasa tara din lume. Acest studiu de caz s-a bazat pe mai multe indicative masurate, printre care s-a aflat si procentul de copii ce ajung sa sufere de malnutritie.

Specialistii au descoperit cu stupoare ca pe o scara de la 1 la 10, italienii au un scor al sanatatii de peste 9,3. Astfel Italia se claseaza de departe ca fiind tara cu cei mai sanatosi oameni din lume, atat cand vine vorba de copii, dar si cand discutam despre adulti.

 

Secretele italienilor pentru a fi cei mai sanatosi oameni din lume

In primul rand, in Italia exista o foarte stricta selectie a alimentatiei. Aceasta incepe inca de la copii. Aici specialistii recomanda fiecarui cuplu de parinti tehnici minunate de diversificare alimentara la bebelusi. Astfel, inca de mici, copiii ajung sa ingereze cele mai bune alimente, asimiland foarte usor proteinele ce-i ajuta sa dezvolte un sistem imunitar solid.

In plus, in randul adultilor, exista o foarte mare lupta impotriva sistemului de alimentatie de tip fast-food. Italienii sunt contrar acestui mod de alimentatie, iar pana si pizza este de o calitate superioara, fiind considerata o mancare gatita. Italienii sunt foarte atenti la mancare, de aceea si gradul de colesterol este unul extrem de scazut, iar persoanele cu risc cardiac sunt aproape inexistente la ei.

Sportul este unul din celelalte secrete ale italienilor. Stilul de viata al acestora este unul extrem de agitat. De aceea si nivelul de trai, media de varsta si rata mortalitatii sunt extrem de avantajoase. Speranta de viata, de exemplu, in Italia este de peste 80 de ani.

 

Silul sanatos de viata si activitatile in aer liber

La fel ca italienii, elvetienii si islandezii sunt foarte cunoscuti pentru stilul de viata in armonie cu natura. In plus, elvetienii au unul dintre cele mai bine puse la punct sisteme de sanatate. Tocmai de aceea Elvetia se afla in top 3 cele mai sanatoase tari din lume, alaturi de campioana Italia si secunda Islanda. In Islanda activitatile in aer liber predomina. Aici sportul este o activitate innascuta la majoritatea copiilor, acestia ajungand sa se dezvolte armonios si devenind adulti indragostiti de sport si de aerul curat, de natura.

Elvetia este tara cu cea mai mare speranta de viata de pe mapamond, iar Islanda este tara cu cele mai inradacinate traditii aflate in legatura cu natura. Astfel, oamenii ajung sa traiasca in armonie cu spatiul verde si ajung sa depaseasca repsectabila varsta de 80 de ani, cu foarte mare usurinta.

 

Cea mai scumpa tara din lume se afla in top

Si Singapore se afla in topul celor mai sanatoase tari din lume. Fiind cea mai scumpa tara din lume, ca nivel de trai, aici banii se investesc intotdeauna in puncte strategice, precum sanatatea si educatia. Oamenii din Singapore au onoarea de a fi cei mai sanatori oameni din Asia. Dietele din Singapore sunt extrem de sanatoase, insa la nivelul activitatilor sportive nu sunt atat de cunoscuti.