Banda led este cea mai versatila sursa de iluminare ambientala si poate fi utilizata atat in spatiul exterior al casei si cu atat mai mult la interior. Singura restrictie de care trebuie tinut cont este tipul de banda led pe care doriti sa-l cumparati in functie de amplasarea acesteia. Nu se vor monta benzi cu led pentru interior in spatiile extrioare pentru ca durata lor de viata va fi foarte redusa deoarece constructiv nu sunt prevazute pentru a functiona in medii umede, reci sau cu temperatura ridicata.

banda led

Trecand de acest prim aspect restul amenajarii cu banda cu led ramane doar la alegerea beneficiarului pentru ca metrajul care poate fi instalat nu comporta niciun fel de problema la instalare. Atat timp cat sunt respectate normele electrice si specificatiile proprii de montaj pentru fiecare tip de banda led in parte, puteti intinde oricat metraj si il puteti partaja pe tronsoane separate incat sa poata fi actionat in totalitate sau doar pentru anumite zone.

Accesoriile pentru banda led sunt cel putin speciale pentru ca va oferta solutii de utilizare si in special de protectie pe termen lung. O banda led obisnuita poate deveni extrem de usor de personalizat daca ii este atasat un dimmer banda led. Este un dispozitiv usor de instalat cu ajutorul caruia puteti actiona cu ajutorul unei telecomenzi, asa cum doriti, asupra intensitatii lumininii produse de banda led.

La fel de utila este montarea de profil aluminiu banda led care nu doar ca ajuta la mentinerea pe pozitie a metrajului intins, ci potenteaza o durata de viata extinsa pentru fiecare instalatie pe care o va include. Aceste profile ajuta mult atunci cand montajul este oarecum dificil din punct de vedere estetic. In functie de tipul acestor profile din aluminiu se poate adopta o solutie de montaj aplicata sau incastrata si atunci cand doriti aveti la dispozitie si varianta suspendata.

profil aluminiu banda led incastrat

Indiferent de metoda pe care o veti agrea pentru instalarea de banda led veti constata ca aceasta reprezinta cea mai reusita forma de ambientare prin iluminare a spatiilor din interiorul sau exteriorul proprietatii. Consumul de energie electrica va fi cel putin rezonabil si se va situa pentru cele mai multe tipuri de banda led in jurul valorii de 5W pentru fiecare metru liniar pe care il puneti in functiune.

Ceea ce ramane important de retinut se refera la calitatea sirurilor de banda led si desigur a accesoriilor pe care la achizitonati odata cu aceasta. Cel mai usor si sigur de cumparat este pentru oricine accesarea unui magazin online specializat pentru ca aveti siguranta unor produse conforme cu descrierile tehnice oferite de acesta, dar si solutionarea rapida a oricaror probleme ce ar putea aparea in functionarea acestor produse.