Da, ai citit bine! In Europa exista o tara in care, datorita unei platforme revolutionare de rent a car, poti inchiria masina vecinului tau. Vrei sa stii care este aceasta tara? Citeste in continuare pentru a afla detalii.

Cine sta in spatele minunatului concept?

Conceptul este reprezentat de proiectul EasyCar, un proiect lansat in urma cu ceva timp de catre investitorul Brent Hoberman, fondatorul LastMinute si de catre Sir Stelios Haji-Ioannou. Cei doi antreprenori se invart in aceleasi cercuri, fiind extrem de atrasi de masini si fiind dornici sa inoveze cu adevarat domeniul auto.

Acestia au gandit astfel un sistem bazat pe o schema foarte simpla. Un individ isi listeaza masina ca fiind disponibila pe perioada in care nu o foloseste. Alt individ doreste sa-i foloseasca masina, iar al treilea se arata interesat de asemenea. Masina circula la toti trei, ajungand apoi inapoi la proprietar in conditii de maxima siguranta, exact in starea in care a fost preluata.

In ce tara a luat startul acest sistem si care a fost prima impresie a utilizatorilor?

Sistemul a luat nastere in Regatul Unit, iar apoi, in doar cativa ani de la lansarea din 2012 s-a extins in peste 160 de tari. Prima impresie a fost una exploziva. Utilizatorii au cotat acest sistem ca fiind unul dintre cele mai performante programe de rent a car din lume.

Platforma de carsharing a inceput in 2012 si a pus la dispozitie pentru inceput 1000 de masini. Numarul s-a extins rapid si a ajuns la milioane de persoane.

Clona a sistemului in Romania?

Ce parere ai? Cum ar functiona un astfel de sistem in Romania?

Pana sa iti oferi raspunsul la o astfel de intrebare, in Romania se dezvolta alte solutii profesionale de inchirieri auto. Firmele de rent a car nu au la dispozitie asemenea platforme si scheme de business, insa pot realiza si la noi miracole pentru utilizatori.

Spre exemplu, firma de rent a car RentCityCar pune deja la dispozitie o flota imensa si posibilitatea de a inchiria masini in intreaga tara. Chiar daca sistemul nu se bazeaza pe acelasi principiu, poti inchiria o masina obisnuita prin intermediul firmei RentCityCar.

Prin intermediul firmei poti inchiria masini si te poti bucura de servicii profesioniste de  rent a car in Iasi, Cluj, Timisoara, dar si in alte orase mari ale Romaniei. Pana sa ajungem sa putem copia o astfel de schema de business si sa putem  aplica un asemenea plan, sistemul de rent a car aplicat de cei de la RentCityCar functioneaza perfect.

Asadar, chiar daca nu ne putem bucura inca de o platforma la fel de complexa si creativa, firmele din Romania ne ofera totusi servicii profesionale de care ne putem bucura.

Crezi ca acestea vor putea vreodata sa ajute la construirea unei astfel de platforme precum cea de la EasyCar?