Teava PPR este un material ideal de constructie cand vine vorba de realizarea instalatiilor termice si, de asemenea, de apa. Cea mai importanta proprietate a acestui tip de teava este faptul ca este eficienta. Daca i-ar lipsi aceasta caracteristica, teava PPR nu ar mai fi potrivita pentru constructia de instalatii termice si de transport al apei potabile, deoarece in astfel de proiecte este o calitate absolut esentiala. Materialul din care este confectionata, si anume polipropilena, ii confera duritate, putand fi supusa la temperaturi ridicate, presiuni mecanice si reactii chimice.

teava ppr

Ce proprietati se mai pot regasi la teava PPR?

Teava PPR mai are o serie de proprietatii, pe langa eficacitatea si duritatea ce au fost amintite anterior, care o fac sa fie atat de cauta pe piata. Printre acestea se pot evidentia urmatoarele:

  • Nu are un pret ridicat – spre deosebire de competitoarea sa, teava de cupru, teava PPR are un pret cu mult mai scazut. Deci daca vreti sa faceti niste economii, acest tip de teava poate sa fie mult mai potrivita pentru dumneavoastra. Este mult mai ieftina ca cea din cupru, avand un pret cu pana la 20% mai scazut.
  • Eficienta sporita – cand se transporta apa calda prin intermediul acestui tip de tevi, nu se pierde nici un procentaj din caldura. Nu au loc pierderi de caldura deoarece la acest tip de tevi coeficientul de transfer termic este unul foarte scazut. In final, caldura va fi transportata in totalitate la destinatia dorita de utilizator.
  • Rezistenta sporita la coroziune – in apa se gasesc o serie de agenti corozivi, dar acest lucru nu trebuie sa fie motiv de ingrijorare pentru dumneavoastar caci acest tip de tevi au calitatea fantastica de a rezista la acestia.
  • Siguranta consumului de apa – pe reteaua de apa potabila nu este permis sa se depuna substante sau elemente toxice. Un alt lucru util de stiut despre teava PPR este ca aceasta nu va permite ca depunerile toxice de orice fel sa existe pe aceasta retea. Totul se datoreaza materialului din care este confectionata.
  • Nu are o greutate ridicata – pentru constructori aceasta calitate este una foarte utila, deoarece faciliteaza foarte mult transportul si manipularea acesteia. Acest lucru se datoreaza tot materialului din care este confectionata teava PPR.

Unde se poate utiliza teava PPR?

Dupa cum se poate observa si in cele de mai sus teava PPR vine cu o serie de caracteristici care o pot transforma intr-un material foarte versatil, putand fi utilizata, spre exemplu, in:

  • Realizarea instalatiilor de apa si de incalzire;
  • Realizarea unei instalatii termice ce este racordata la sistemul centralizat de incalzire.