Cum rezolvam un conflict la locul de munca?

de | oct. 17, 2017 | Diverse, Life

Desi nu este placut, la un moment dat s-ar putea sa ne confruntam cu probleme la locul de munca, din diverse motive, inculsiv oportunitati de promovare, senztaia de lipsa de apreciere sau diferente personala. Cand apare conflictul, trebuie sa realizati ca exista o cale de solutionare si ca decizia de a demisiona nu este cea mai buna alegere. Luati inititiva de a face fata probleme si nu uitati sa nu faceti dintr-o problema de munca o problema personala. Spuneti ce trebuie sa spuneti si nu uitati sa ascultati si parerea celuilalt.

Recunoasteti conflictul

Pretinzand ca nimic nu este in neregula nu este calea de a face fata unui conflict. Incepeti prin a recunoaste ca exista o problema care necesita rezolvare. Recunoasteti conflictul si rolurile pe care dvs. si celelalte persoane le-ati jucat in crearea sau sustinerea problemei. Fii sincer cu tine insuti despre rolul tau in situatia respectiva

Concentrati-va pe problema, nu pe persoana

Daca conflictul nu este personal, nu-l face personal. Puneti accentul pe problema si gasiti modalitati de a rezolva aceasta problema. Nu puteti schimba persoana si probabil veti continua sa lucrati cu ei. Chiar daca nu vrei sa fii prieten cu persoana, tine-ti atentia asupra problemei fara a face o problema personala.

Ia initiativa

Este important sa se abordeze problemele cat mai curand posibil pentru a le impiedica sa devina probleme mai mari in viitor. Daca observati o problema, adresati-o imediat. De exemplu, puteti organiza o intalnire pentru a discuta problema si a colabora pentru a gasi o solutie.
Nu asteptati ca persoana sa vina la dvs. Fiti primul care a adus problema, indiferent de rolul dvs.

Alege timpul si locul potrivit pentru a vorbi

O conversatie grabita de la birou intre e-mailuri si apeluri telefonice nu va rezolva nimic. Gandeste-te sa vorbesti cu persoana. Aveti nevoie de o locatie si timp neperturbata pentru a rezolva problema.
Decideti daca doriti sa trimiteti un e-mail sau sa aveti o discutie in persoana. Daca vorbiti in persoana, faceti acest lucru departe de ceilalti angajati si cand ambii au timp sa vorbiti.

Intreaba ce nu functioneaza

Daca cineva a facut ceva care te-a facut suparat sau daca nu intelegi actiunile lor, intrebarea pur si simplu despre asta poate face o lume diferita. Nu presupuneti ca oamenii fac ceea ce fac pentru a va deranja sau a va rani. Uneori, exista un motiv bun pentru care persoana respectiva face ceea ce face. Alteori, ei chiar nu-si dau seama ca au facut ceva rau, iar aducerea in atentia lor poate clarifica intentiile lor. Faceti o ancheta, nu o acuzatie. Incearca sa ramai neutru si sa-ti exprimi intrebarile ca pe o chestiune de curiozitate.

Asculta perspectiva lor

Fiti dispusi sa le ascultati, sa le ascultati si sa va ganditi la sentimentele lor. Dati-le timp suficient pentru a-si exprima gandurile, sentimentele si experientele. Daca se simt in defensiva, lasati-i sa-si exprime acest lucru. Lasati-i sa vorbeasca fara sa le intrerupa.
Nu tineti intreaga interactiune cu partea dvs. Fiti dispusi sa le auziti. Puteti obtine mai multe informatii sau sa le intelegeti mai bine.
Un plan bine stabilit si in functie de gravitatea conflictului sau a problemei, este bine de stiut sa ne pastram calmitatea si sa cauta cele mai bune cai de rezolvare a acestora, chiar daca acest lucru implica apelarea la ajutorul superiorilor din cadrul companiei.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]