Un expresor de cafea este un instrument util pentru orice pasionat de cafea. Nu doar ca iti ofera posibilitatea de a pregati cafeaua mai rapid si la o calitate cu adevarat superioara, dar este si rutina care iti transforma dimineata intr-o zi mai buna Orice cafegiu stie ca o cafea buna se prepara intr-un mod meticulos, intreg procesul fiind o adevarata arta. Espresorul este aparatul care desavarseste arta prepararii cafelei si-i ofera pasionatului ocazia perfecta de a se delecta cu o cafea aromata si plina de savoare.

Ce trebuie urmarit atunci cand ne achizitionam un espressor

In momentul in care ne aflam in fata acestei etape trebuie sa ne gandim cum sa efectuam cea mai buna alegere. Raportul pret-calitate este cel mai bun indicator in alegerea unui aparat de cafea eficient, fiabil si care sa ne ofere satisfactia maxima, dar, de cele mai multe ori calitatea ridicata este insotita de un pret pe masura.

  • Presiunea este elementul care confera cafelei savoarea, aroma si gustul inconfundabil. Presiunea ideala este de 8-9 bari, dar majoritatea aparatelor de cafea (atat manuale, cat si automate) functioneaza cu o presiune standard de 15 bari. Atat timp cat presiunea respecta nivelul optim, orice espresor se dovedeste a fi demn de luat in calcul.
  • Temperatura la care se fierbe cafeaua – este bine cunoscut faptul ca o cafea perfecta trebuie pregatita la o temperatura cuprinsa intre 89-92 de grade Celsius. Valorile mai mici sau mai ridicate vor avea drept efect “deteriorarea” gustului cafelei si pierderea unei parti din proprietatile sale. De aceea, atunci cand intentionezi sa-ti achizitionezi o astfel de masina de cafea, indicatorul temperatura trebuie sa fie unul dintre reperele tale.
  • Sistemul de extractie – Unele aparate ofera rezultate bune chiar si atunci cand nu este utilizata o cafea de calitate superioara. Este foarte important ca sistemul de extractive sa fie performant pentru a garanta obtinerea maximului de rezultate, indiferent de cafeaua utilizata. Un espressor eficient iti va oferi posibilitatea de a alimenta atat cu cafea macinata, cat si cu pad-uri de cafea, astfel incat sa poti pregati o gama cat mai variata de cafele.
  • Rasnita de cafea integrata – pentru ca o rasnita de cafea manuala ocupa atat loc, cat si reprezinta un cost suplimentar, prezenta unui astfel de element integrat constituie un bonus demn de luat in calcul.

Alge intotdeauna un produs care sa fie eficient si fiabil pentru o perioada cat mai indelungata de timp, chiar daca iti depaseste putin bugetul. Cafeaua de calitate nu se obtine la un aparat slab calitativ!