Cazile de baie sunt o alternativa excelenta pentru cabinele de dus. Cea de-a doua optiune se preteaza persoanelor care au un stil de viata agitat, dar cada de baie este potrivita acelor persoane care prefera sa se bucure de un dus relexant pentru o perioada mai lunga de timp. De-a lungul timpului producatorii au fabricat diverse modele in functie de gustul oricarui cumparator.

Principalele 5 tipuri de cazi de baie existente pe piata

  1. acril si fibra de sticla – acest tip de cada de baie este o optiune populara printre consumatorii deoarece este si cea mai ieftina. O alta caracteristica a acestui tip este aceea ca consumatorul poate alege dintr-o gama larga de culori.
  2. cazi din fonta sau otel – la fel ca si cele din acril si fibra de sticla, cazile de baie din fonta sau otel vin intr-o gama larga de culori. Marele avantaj al acestui tip este ca pot mentine caldura apei pentru o perioada lunga de timp.
  3. cupru – acest tip de cada de baie nu este o optiune populara printre consumatorii, iar acestea tind sa aiba un pret ridicat.
  4. otel emailat – acestea au un pret mediu, iar principalul lor avantaj este duritatea. Este cunoscut faptul ca acest tip este rezistent la zgarieturi si la patare.
  5. piatra si lemn – desi nu este atat de des intalnit, in special datorita pretului ridicat, acest tip de cada de baie este ales in special datorita rolului sau estetic in locuintele consumatorului. Spre exemplu, este posibila sculptarea unei cazi de baie dintr-un bloc de calcar sau alte roci naturale. Sau mai exista varianta folosirii lemnului de nuc, par, mahon, etc. laminat.

Ce forma poate avea cada de baie?

  1. dreptunghiulara – datorita faptului ca este potrivita pentru orice tip de baie, cada de baie dreptunghiulara este o optiune foarte populara printre consumatori. Mai mult decat atat, aceasta poate fi fabricata din diverse materiale, fiind un mare avantaj pentru producatorii.
  2. semirotunda pe colt – aceasta este potrivita pentru baile de dimensiuni mici, pentru ca nu ocupa mult spatiu.
  3. rotunda sau ovala – acest tip de cada de baie este considerata ca intra in categoria de lux. In general consumatorii care aleg acest tip, investesc sume mari in propriile bai. Este foarte moderna, fiind dotate cu o serie de functii, multe avand un sistem de curatare propriu.
  4. retro – pentru acest tip este necesar un spatiu voluminos. Caracteristicile principale sunt: design-ul de epoca si detaliile artistice. Apar in diverse culori, iar picioarele sunt fie din bronz sau lemn.