Companiile mari si mici din intreaga lume au cautat pentru vreme indelungata solutii eficiente prin care sa reduca numeroase cheltuieli inutile, cheltuieli care evident pot surveni printr-o varietate de cai. Companiile de transport indeosebi, adesea se confrunta cu o problema destul de comuna si anume soferii indisciplinati care nu respecta regulamentele interne sau pe cele rutiere, atragand astfel cheltuieli inutile pe care companiile se vad nevoite sa le achite. In acest sens, necesitatea dezvoltarii unor soft-uri speciale care sa monitorizeze flota de masini a crescut, astfel ca acest lucru a dus la aparitia aplicatiilor de monitorizare a flotei.

Aplicatiile create special pentru monitorizarea flotei se regasesc astazi intr-un numar destul de diversificat avand in vedere ca din ce in ce mai multi dezvoltatori au incercat sa vina pe piata cu aplicatii care sa permita un management cat mai bun al flotei de masini din cadrul companiilor. Una dintre cele mai bine cotate aplicatii la ora actuala este Multifleet, o aplicatie de monitorizare autovehicule care aduce numeroase beneficii companiilor care o au implementata. Iata cateva dintre cele mai bine conturate beneficii ale utilizarii unei astfel de aplicatii.

Emiterea de alerte atunci cand soferii se abat de la reguli.

Depasirea limitei legale de viteza, abatera de la ruta prestabilita, stationarea pentru vreme indelungata cu motorul pornit, precum si un stil de condus agresiv sunt situatii care pot genera cheltuieli neasteptate si inutile pe care companiile se vad nevoite sa le suporte. Prin utilizarea aplicatiei deja mentionata, in fiecare dintre situatiile de mai sus, precum si in multe altele, aplicatia va emite in mod automat alerte specifice situatiilor care apar. In conditiile date, administratorii pot lua masuri imediate, astfel ca, multe dintre aceste cheltuieli pot fi evitate.

Usurinta in utilizare.

Avand in vedere ca aceste aplicatii dispun de zeci de functii, care mai de care mai utile, in teorie s-ar parea ca acestea sunt foarte complexe si greu de utilizat. In realitate insa, lucrurile sunt cat se poate de diferite avand in vedere ca dezvoltatorii au luat in calcul simplificarea acestor aplicatii, astfel ca pot fi utilizate de catre orice angajat, fara a fi necesare training-uri speciale in acest sens care in multe situatii pot deveni destul de costisitoare.

Permite o analiza detaliata a cheltuielilor.

Realizarea unei analize detaliate a cheltuielilor in mod periodic reprezinta un dintre cele mai eficiente moduri prin care se poate evalua numarul cheltuielilor dintr-o anumita perioada de timp, precum se poate totodata si evidentia care dintre autovehiculele prezente in flota este cea mai potrivita pentru companie din punct de vedere economic. Aplicatia in cauza permite astfel realizarea unor analize detaliate a cheltuielilor fie la nivel global, fie aferente fiecarui autovehicul in parte, fiind astfel o aplicatie ideala pentru acele companii care pun pret pe eficienta.

Multifleet este o aplicatie pentru monitorizarea flotei care vine in sprijinul companiilor mari si mici care isi doresc o solutie simpla prin care sa poata administra rapid si eficient flota de masini.