Îți place să navighezi?  Zmeul este metoda perfectă pentru a lovi valurile, asemenea unui traseu cu skijetul.

Kitesurfingul este un sport care vă oferă o mulțime de oportunități. Presupune folosirea puterii unui zmeu pentru a prinde un val. Acest sentiment iti reamintește sa te bucuri de o zi bună și iti oferă o portie de adrenalină ca nimic altceva.Puteti infrunta valul pe o placa de surf – cu sau fara curele
Kitesurfingul este un sport în continuă creștere, surferii au început să se bucure de acest mod de a face kiting și de a prinde valuri. Puteți ieși în zilele în care valurile sunt nepotrivite pentru surferi, fiind valuri mici pe care le puteti stapanii. Zmeul devine o metodă de a intra în poziție pentru un val, este asemanator cu tractiunea unui skijet. Odată ajuns în poziție, puterea valului preia conducerea și o sa navigați așa cum ați face fără zmeu.

Cum să începeți

Dacă sunteți un surfer care vrea să se bucure de mai multe zile de calitate între valuri, ar trebui să începeți cu un curs de kite pentru a afla cum să manevrați zmeul. Dacă știți deja cum să navigati, cumpărați doar o placă de surf și începeți!

Alege un loc bun

La început este important să alegeți un loc cu valuri mici. Aruncați o privire la ce spun meteorologii pentru a verifica prognoza meteo si marimea valurilor. Fiti confortabili cu placa de surf și invatati sa va lasati purtati de vant.

ECHIPAMENTE

Placa

Este permis să utilizați o placă de surf normală, dar aceasta este fragila și poti obține cu ușurință mici daune atunci când stai pe ea. O placă de surf pentru kiting este mai solidă, realizată din mai multe straturi epoxidice pentru a face față unei presiuni mai mari. Acest lucru este un beneficiu deosebit când treceți peste valurile mari. Placa epoxidică este mai rigidă decât poliesterul, ceea ce este mai bine în condiții agitate.

Curele sau fără bretele

Este mult mai ușor să va găsiți echilibrul atunci când aveti curele. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea sentimentului real de surf, cu siguranță trebuie s-o faceti fara. Daca aveti rabdare cu esecurile de la inceput, este foarte probabil sa va fie usor sa incepeti si sa invatati fara curele.

Dimensiune placii de surf

Greutatea dvs. decide dimensiunea placii. Dacă volumul placii este prea mare, va fi greu să o manevrati rapid și puternic. Volumul depinde de lungimea plăcii, grosimea și lățimea acesteia. O placă între 5’6 inch și 5’10 inch  este o opțiune bună pentru fete. Există o mulțime de plăci de surf cu design pentru utilizare diferită. Adresați-vă magazinului local.

Zmeu

Nu trebuie neapărat să cumpărați un zmeu nou pentru a începe kitesurfing-ul. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor de kite au început să dezvolte zmee care au caracteristicile pe care le căutați atunci când sunteți intradevar pasionat de kitesurfing .