Principalul obiectiv al oricarei afaceri este obtinerea de profit, asa ca pentru a realiza acest scop este nevoie de utilizarea unor metode si instrumente care sa puna in valoare produsele si serviciile oferite clientilor.

Cu ajutorul a tot ceea ce inseamna marketing online, orice proprietar de afaceri poate sa ajunga acolo unde si-a propus!

Cum sa-ti evidentiezi mai bine afacerea in mediul online?

Marketingul este un cumul de tactici, strategii si abordari menite sa-i ofere beneficiarului expunerea de care are nevoie pentru a atrage clientii. Mai mult decat atat, clientii trebuie sa fie deja convinsi sa cumpere produsul respectiv in momentul in care au accesat site-ul comerciantului. In cazul in care nu s-a intamplat deja acest lucru, atunci site-ul trebuie astfel structurat incat sa-i genereze acestuia instant dorinta de a cumpara.

Te poti baza pe ajutorul urmatoarelor modalitati de atragere a clientului pentru a-i capta definitiv atentia:

  • Prezentarea pe diverse site-uri sau prin intermediul anunturilor/reclamelor Google Adwords a produselor tale;
  • Abordarea prin intermediul email marketingului si puratarea unor conversatii de natura sa-l edifice pe acesta asupra produselor;
  • Folosirea diverselor articole si comunicate de presa pentru a pune in evidenta produsele tale;
  • Utilizarea programelor de afiliere, prin intermediul carora afiliatii tai iti vor promova produsele si-ti vor genera trafic si clienti.

Desigur, acestea sunt doar cateva dintre modalitatile prin care iti poti pune in evident afacearea in mediul online.

Cum sa-mi mentin afacerea la un nivel ridicat?

Din momentul in care ai captat atentia cumparatorului ai nevoie sa-i oferi acestuia maximul de consideratie pentru a-l loializa. Este foarte important ca persoanele care-ti viziteaaza site-ul si achizitioneaza produse sau servicii de la tine sa revina. Pentru aceasta ai nevoie de:

  • Mentinerea unei linii de comunicatie cu acestia – poti utiliza serviciul de email, dar ai grija sa raspunzi cat se poate de repede solicitarilor (in maxim 48-72 de ore);
  • Stabilirea unor promotii dedicate clientilor loiali – nimic nu poate fi mai convingator decat impresia ca fiecare client este special si tratat ca atare;
  • Prezentarea unor produse care sa fie cu adevarat utile clientului si care sa beneficieze de valoare;
  • Informarea acestora in permanenta, mai ales in cazul in care exista produse care se muleaza pe solicitarile lor anterioare.

Marketingul online este suma mai multor elemente, de aceea atunci cand te folosesti de acesta trebuie sa stii inca de la inceput care este planul de actiune si strategia pe care o vei aborda. Fii consecvent in ceea ce faci, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!