Daca te-ai decis sa-ti utilizezi site-ul personal ca forma de promovare a unor produse sau servicii, iata ce ai de facut. Premisa de la care trebuie sa pornesti este strict legata de modul in care vei atrage trafic pe site si de categoria de oameni care iti vor vizita site-ul.

Pana la urma, interesul tau este de a face cat mai multi bani, asa ca trebuie sa te ocupi de promovarea site-ului cat mai eficient posibil.

Cum sa faci o promovare cat mai avantajoasa si pe termen lung?

Atunci cand vrei sa faci bani online din genul acesta de activitate de marketing afiliat trebuie sa stii:

  1.  Cine sunt persoanele care sunt interesate de produsele oferite;
  2.  Cati dintre ei sunt real interesati de ceea ce promovezi;
  3.  Cum ii atragi pe site-ul tau;
  4.  Cum le oferi exact ceea ce cauta.

De aceea, in materie de promovare site trebuie sa-ti stabilesti o strategie cat mai benefica. Mai ales pe termen lung, in care sa te bazezi pe cautarile de pe motoarele de Internet (Google este cel mai eficient in acest moment), sa folosesti tool-uri de genul Google Adwords care sunt foarte utile in atragerea de trafic si in promovare si sa promovezi doar anumite tipuri de produse.

De ce am nevoie pentru a beneficia de o promovare corespunzatoare?

Daca site-ul tau este deja cunoscut si lumea il acceseaza in mod direct, tot ceea ce trebuie sa mai faci este sa-i consolidezi pozitia in topul cautarilor. Utilizeaza emailurile si paginile de social media pentru a redirectia persoanele interesate catre site-ul tau si ai grija sa ai intotdeauna bannere pe diverse alte site-uri care au un impact puternic in mediul online.

Daca esti la inceput, atunci foloseste-te de toate trucurile posibile pentru a creste in cautare:

  •  Creeaza-ti o denumire de site cat mai scurta, dar concisa si usor de retinut;
  •  Foloseste Google Adwords pentru a redirectia trafic catre site-ul tau;
  •  Construieste un sistem de pagini de social media si colaboreaza cu alte site-uri pentru a atrage trafic;
  •  Ofera-le celor interesati numai produse de calitate, testate de catre tine si fii intotdeauna gata sa le oferi oamenilor informatii suplimentare.

Este foarte important ca site-ul tau nu doar sa apara printrele primele optiuni atunci cand se cauta un anumit produs pe Google, ci trebuie sa contina materiale de calitate, care sa fie folositoare celor interesati. Numai asa ve reusi sa vinzi produsele si sa incasezi comisioanele de furnizori!