Internetul este unul dintre cele mai accesibile moduri de a câştiga bani, de aceea printre aceste instrumente care te pot ajuta să câştigi se numără şi marketingul afiliat. Practic, pentru a câştiga bani (cum sa faci bani online) prin această modalitate trebuie să te afiliezi unui site sau magazine online care are un astfel de program şi să le promovezi produsele, iar la fiecare produs vândut prin intermediul tău vei beneficia de un anumit procent (comision) din valoarea de vânzare a respectivului produs.

Simplu, nu-i aşa?

Părţile implicate în marketingul afiliat şi cum poţi câştiga bani prin această metodă online

În acest proces sunt implicate trei părţi furnizorul de produse (site-ul/magazinul care comercializează produsul), afiliatul (tu) şi utilizatorul (cumpărătorul).

După cum se poate observa foarte uşor rolul tău este de intermediar, adică prin intermediul unei metode de promovoare (site/blog personal, pagină de social media, articole cu linkuri ale produsului, etc.) facilitezi vânzarea/cumpărarea produsului de către utilizator de la furnizorul produsului.

Pentru a câştiga bani prin intermediul acestei metode trebuie să ai un nivel ridicat de popularitate în mediul online (un blog cu mulţi cititori, o pagină media cu mulţi urmăritori sau să fii un redactor/scriitor de articole foarte utile şi citite online).

Sau poţi fi un foarte bun researcher care ştie cum să utilizeze SEO în favoarea sa şi va furniza cele mai bune rezultate de căutare pe motoarele online. Cu cât este mai mare încrederea în persoana ta, cu atât vei beneficia de un profit mai mare prin intermediul marketingului afiliat.

Cât costă să fii un partener de marketing afiliat?

Având în vedere că este un serviciu oferit gratuit (dat fiind faptul că toată lumea are de câştigat din această metodă) de către furnizorii de produse, tu nu trebuie decât să te înscrii pe site şi vei primi un cod de afilia. Fiecare utilizare a acestui cod pe site-ul/magazinul furnizorului îţi va aduce un comision din valoarea produsului vândut.

Tot ceea ce ai de făcut este să le oferi întotdeauna utilizatorilor cele mai bune recomandări şi în care să aibă încredere pentru a beneficia de venituri lunare stabile, fără să fie nevoie să munceşti foarte mult.

De ce este simplu şi avantajos marketingul afiliat?

Este o relaţie de afaceri avantajoasă pentru toată lumea, fiindcă furnizorul îşi comercializează produsele, tu încasezi un comision fără să fie nevoie să prestezi foarte multă muncă în schimb, iar utilizatorul va beneficia de un produs despre care are toată încrederea să-l cumpere (dat fiind faptul că se bazează pe recomandarea ta) fără să plătească ceva în plus.

De aceea trebuie să fii foarte atent la modul în care selectezi produsele pe care le vei promova şi la modul în care îţi plasezi recomandările. Întotdeauna testează produsul respectiv şi prezintă-i atât avantajele, cât şi dezavantajele. Pentru a rezista cât mai mult în această branşă este nevoie să-ţi construieşti o reputaţie impecabilă, fiindcă marketingul afiliat se bazează pe încredere şi respect reciproc.