Meseria de model de videochat nu este una tocmai simplă, însă aceasta se învață cu timpul. Cum se învață cel mai ușor? Ei bine, din greșeli. Îți voi prezenta, în cele ce urmează, care au fost greșelile pe care le-am făcut atunci când am lucrat în prima zi.

1.AM ÎNCERCAT SĂ PAR ALTCINEVA!
Cu toate că sunt foarte multe de învățat, activitatea de model în cadrul unui studio de videochat precum Royal-Studios trebuie să fie caracterizată de naturalețe. Acesta este și motivul pentru care mediul de lucru a fost creat pentru a te simți relaxată, confortabilă și lipsită de stres. Exact acest lucru trebuie să se reflecte și în fața admiratorilor.

Prima zi în care am lucrat eram cu mintea prinsă într-o falsă imagine asupra a ceea ce se caută și felul în care se comportă modelele. Recunosc că am încercat să fiu o persoană falsă, să zâmbesc atunci când nu simțeam și să fac gesturi ce au fost cu siguranță nepotrivite. După ce am înțeles că nu e ceea ce trebuie am reușit să devin mai relaxată, să mă comport așa cum sunt eu, iar lucrurile s-au schimbat mult spre bine, în special din perspectiva persoanei cu care comunicam.

2.GRABA STRICĂ TREABA!
Îmi aduc aminte și acum prima mea sesiune de videochat. Eram foarte emoționată și am făcut greșeala de a încerca să grăbesc lucrurile, să încerc să sar peste anumite etape firești în cadrul socializării și toate acestea au dus la un rezultat lipsit de productivitate.

Este important de înțeles faptul că veniturile sunt direct proporționale cu timpul pe care-l petreci alături de admiratori, iar faptul că te grăbești nu face decât să-ți ofere o performanță financiară scăzută. Cu timpul am reușit să capăt experiența necesară învățând de la colegele mele că la început trebuie să înțelegi persoana cu care vorbești, să știi ceea ce el vrea și să reușești să te adaptezi nevoilor pe care le are. Toate acestea se fac pe rând, în diferiți pași și în felul acesta toată lumea are de câștigat.

3.EVITAM ANUMITE SUBIECTE!
Una dintre cele mai importante aspecte ale videochatului o reprezintă libertatea de exprimare. Un model trebuie să aibă o mentalitate deschisă, să intre în mintea și gândurile admiratorilor și să le satisfacă imaginația.

Primele mele conversații erau, din păcate, lipsite de această mentalitate deschisă. Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu ideea că discuțiile sunt lucruri firești, că e important să am o mentalitate deschisă și chiar să mă bucur de aceste conversații mai speciale.

4.AVEAM EMOȚII!
La început m-au măcinat tot felul de întrebări: „ce părere vor avea admiratorii despre mine?”, „sunt ceea ce ei își doresc?”, „pot să îi fac să se simtă mai bine?”. Cred că am avut o lipsă de încredere în mine, iar asta se vedea în emoțiile pe care le aveam. Ceea ce am realizat apoi m-a făcut să scap de acestea, mai exact faptul că nu mă cunoaște nimeni, fiind o anonimă, nu am nimic de pierdut, iar dacă cineva își dorește să poarte o conversație cu mine înseamnă că mă place, că i-am stârnit curiozitatea și se va bucura de prezența mea.

Ca idee de final, este important de înțeles că greșelile sunt lucruri firești dar este important să le cunoști și să vezi ce poți face pentru a nu le repeta. Trebuie să fii tu, să te comporți natural, să nu te grăbești și să lași lucrurile să meargă în direcția cea mai bună.