Adevaruri despre industria de videochat: prejudecati vs. realitate

de | aug. 1, 2017 | Afaceri, Fashion, Life, Recomandat

În România, concepția colectivă privind videochatul este plină de prejudecăți și presupuneri care nu pun într-o lumină prea bună această activitate, motiv pentru care majoritatea femeilor nici măcar nu iau în considerare angajarea într-un astfel de studio.

Prejudecățile românilor privind videochatul sunt inoculate de catre mass-media.

De-a lungul timpului, aceste preconcepții au fost perpetuate de către mass-media și de numărul mare de persoane care activează pe tot felul de rețele de socializare, unde nu ezită să-și exprime opiniile nedocumentate și lipsite de fond, contribuind astfel la conturarea și întărirea unei imagini complet eronate a videochatului, pe piața românească.

În realitate, videochatul reprezintă o activitate profesională ca oricare alta, deși nu este concepută ca atare. Iată care sunt acele lucruri pe care nu le știai despre videochat, dar care iți vor schimba radical parerea despre această profesie:

1. În România, videochatul este complet legal. Uită toate știrile negative pe care le-ai auzit la televizor legate de arestarea patronilor care dețin studiouri de videochat, știrile în care se vorbea despre tot felul de percheziții derulate în aceste firme, sau zvonurile conform cărora studiourile respective erau implicate în evaziune fiscală. Cu toții știm că presa și-a pierdut de mult statutul de instituție responsabilă cu informarea corectă a publicului. În ziua de azi, mass media aduce în atenția poporului doar știri scandaloase, care au potențialul de a crește audiența. Mai știm și că jurnaliștii îți aleg unghiul de abordare în relatarea unui eveniment în funcție de interesele personale. Este posibil ca informațiile pe care presa ni le prezintă să fie pe jumatate adevărate, sau complet false. Intr-adevăr, poate că în trecut s-a întâmplat ca în România să fie descoperite studiouri de videochat care funcționau ilegal, însă trebuie să știi că în momentul de față, majoritatea studiourilor îți desfășoară activitatea doar în parametri legali. Firmele nu încep colaborarea cu niciun model fără a fi încheiat în prealabil un contract de muncă ce respectă în totalitate legislația în vigoare. În plus, toate veniturile unei firme de videochat sunt declarate și impozitate, iar tranzacțiile de bani sunt transparente.

2. Firmele de videochat nu angajează persoane minore, așa că nici nu poate fi vorba despre corupția de minori sau alte infracțiuni de genul acesta. Studiourile au o politică strictă în ceea ce privește vârsta persoanelor care candidează pentru un job. Sunt selectate doar acele persoane care au împlinit vârsta minimă legală și care nu s-au confruntat în trecut cu niciun fel de afecțiuni psihice. În plus, angajatorii poartă o discuție în prealabil cu fetele, discuție în cadrul căreia aceștia le prezintă candidatelor într-un mod cât mai clar și concis care sunt responsabilitățile impuse de job, cât și obligațiile ambelor părți. Dacă acestea sunt de acord cu propunerea, ulterior vor semna un contract prin care își dau consimțământul în scris.

3. Studiourile profesioniste de videochat nu fac presiuni asupra modelelor. Trebuie să știi că dacă vei dori vreodată să lucrezi ca model videochat, nu vei fi obligată să îți încalci principiile și să desfășori activități care nu sunt pe placul tău. În primul și în primul rând, videochatul nu este altceva decât întreținerea unei conversații prietenoase cu un bărbat aflat în străinatate. De cele mai multe ori, bărbații care apelează la videochat nu sunt în căutare de nuditate, ci pur și simplu simt nevoia să comunice cu o femeie care să îi înțeleagă și care să îi asculte. Cred că ești de acord atunci când spun că nu este nimic rău în asta. Mai mult decât atât, gândește-te că videochatul presupune o comunicare la distanță, facilitată prin intermediul camerei video și al internetului și nu implică contact fizic absolut deloc.

4. Modelele nu sunt abuzate fizic sau verbal. Acest lucru iese din discuție din start. Din contra, modelele sunt respectate prin faptul că li se asigură intimitate și confidentialitate, fără ca identitatea acestora să fie vreodată dezvăluită.  Activitatea modelelor este vizibilă doar pentru clienții din străinatate, care au plătit în prealabil pentru a putea beneficia de serviciile oferite. Persoanele din România nu pot accesa website-urile prin intermediul cărora are loc transmisia. Mai mult decât atât, modelelor li se oferă libertatea și flexibilitatea de a-și stabili singure programul de lucru, putând alege între ture de zi sau de noapte, în funcție de preferințele personale. Angajatele au parte de condiții optime de munca, având camera proprie în care își pot desfășura activitatea în intimitate, liniște și confort. În plus, unele studiouri de videochat oferă servicii complete pentru modelele lor, punându-le la dispoziție echipe de make-up artiști, hairstyliști, maseuri și uneori chiar psihologi.

5. Angajatele intr-un studio de videochat au parte de un pachet de beneficii motivațional. În afară de venitul lunar substanțial, care în timp poate să atingă suma de 4500 de dolari, modelele beneficiază de asigurare medicală, bonusuri la angajare sau la recomandare, dar și de traininguri specializate, pentru a se dezvolta cât mai repede în plan profesional.

Videochatul – muncă ușoară și câștiguri mari

Dacă ai citit rândurile de mai sus, suntem convinși că părerea ta despre videochat a suferit câteva schimbări, iar acum nu mai ești atât de determinată să crezi orbește în opinia publică. Sperăm că ți-ai dat seama deja ca videochatul reprezintă o activitate perfect legală și confidențială, care presupune desfășurarea unei munci ușoare și lipsite de griji, pentru care vei fi recompensată cu venituri mai mult decât substanțiale. Toate aceste lucruri sunt adevărate, tot ce rămâne este să te convingi singură!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]